Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická nehoda pri Lučenci, zomrel 19-ročný motorkár
Zdielať na

Tragická nehoda pri Lučenci, zomrel 19-ročný motorkár

PRŠA / Krátko po 12tej hodine vyrazili záchranné zložky k nahlásenej nehode v obci Prša (okr. Lučenec). Na mieste sa zrazila motorka s nákladným auto. Šofér motorky podľahol vážnym zraneniam.

Podľa informácií televízie JOJ narazila motorka do nákladného auta. To vychádzalo z vedľajšej cesty na hlavnú a keď došlo k nehode, už bolo takmer vo svojom pruhu. Nehoda sa stala priamo v dedine Prša. "Počula som, že ide motorka, ale ani som nevidela, lebo tak rýchlo išiel a potom buch. Určite nešiel 50 km/h," hovorí obyvateľka obce. Podľa miestnych obyvateľov sa z miernej zákruty vynoril motorkár, ktorého tachometer určite neukazoval 50 km/h. 

Tomáš narazil do zadnej časti nákladného auta. Podľa slov okoloidúceho vodiča, motorkár nákladné auto zrejme zbadal príliš neskoro a spanikáril.

Mladý motorkár utrpel závažné poranenia. O jeho mladý život bojovali najskôr svedkovia, potom aj záchranári. Hoci záchranári 19-ročného Tomáša oživovali takmer hodinu, nepodarilo sa im ho zachrániť. V septembri by oslávil dvadsať rokov. "Po príchode záchranárov ešte javil slabé známky života. Snažili sa ho oživiť takmer trištvrte hodinu, jeho zranenia však boli nezlučiteľné so životom," informuje Vladimír Vanko, hovorca záchranárskej skupiny Falck.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy