Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Muž na strome hádzal po Banskobystričanoch kamene
Zdielať na

Muž na strome hádzal po Banskobystričanoch kamene

BANSKÁ BYSTRICA / Bezdomovec na strome zamestnal mestských policajtov, záchranárov aj hasičov. Sedel na konári v šesť metrovej výške a do okoloidúcich ľudí hádzal kamene. Ohrozoval aj záchranárov, ktorí sa mu snažili pomôcť. Až hasičom sa ho podarilo dostať na zem.

Muž sedel v šesť metrovej výške a odmietal zliezť dole. Vykrikoval na ľudí a ohrozoval ich kameňmi, ktoré mal v bunde. "Išlo o dospelú osobu mužského pohlavia, ktorá bola na strome. Hádzala po okolitých ľuďoch a príslušníkoch polície, členoch záchranky a hasičoch kamene," upresnil banskobystrický hasič František Horal.

Striekal vodu

Najskôr sa ho pokúšali prehovoriť mestskí policajti, aby zliezol dole. Vykrikoval, spieval si a striekal na nich vodu. Mohol ich zraniť kameňmi, ktoré hádzal na každého kto sa k stromu priblížil. Nedal sa presvedčiť, aby prestal. Sedel na konári, vysoko v korune stromu. Hasiči sa preto rozhodli vyliezť hore na rebríkoch. Muž mal pri sebe palicu, ktorou sa ich snažil odtlačiť preč. 

Hasiči na rebríku

"Nakoľko nebolo možné rozumne komunikovať s touto osobou, prikročili sme k zásahu pomocou rebríkov," dodal Horal. Hasičom sa napokon muža podarilo presvedčiť, aby s nimi zliezol na zem. Našťastie nikoho nezranil. Dole si ho už prevzala lekárka so záchranármi. Po ošetrení na mieste ho previezli do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy