Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cudzinec na Slovensko prepašoval v bruchu 45 kapsúl hašišu
Zdielať na

Cudzinec na Slovensko prepašoval v bruchu 45 kapsúl hašišu

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Muža, ktorý je pôvodom Španiel, v utorok zatkli policajti. Mali dôvodné podozrenie, že prechováva nelegálne látky. To sa potvrdilo. Na Slovensko prepašoval vo svojom tráviacom trakte 42 kapsúl hašišu.

Podľa policajnej správy David pricestoval na naše územie 27. mája autobusom z Prahy. Ubytoval sa v hoteli v Považskej Bystrici na päť nocí. 

Na základe podozrenia z drogovej trestnej činnosti mu policajti vykonali osobnú prehliadku, pri ktorej priznal jednu kapsulu nelegálnej látky. Následne im už nič nebránilo, aby prehľadali aj jeho izbu. Tam zaistili ďalších 45 kapsúl v tvare vajíčka. Polícia musela konať rýchlo. "Nakoľko boli informácie, že osoba má v pláne odcestovať do Mníchova," uviedol veliteľ mestskej polície Juraj Lieskovský.

Vraj pre vlastnú potrebu

Španiel sa bránil, že si drogy zo Španielka previezol pre vlastnú potrebu a nemal v úmysle ju predávať. "Podľa výsledkov expertízy v jednej kapsule bol živičnatý materiál o hmotnosti 9,41 gramov so zastúpením THC 29,3 percent. Toto množstvo z jednej kapsule zodpovedá 92 obvykle jednorazovým dávkam drogy," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová v tlačovej správe.

Podľa expertízy mal prepašovať 4 300 jednorázových dávok drogy. Hodnota bola vyčíslená na 4 511 eur. Sudca okresného súdu v Považskej Bystrici rozhodol, že Dávid bude zadržaný väzobne. Cudzincovi teraz hrozí trest desať až pätnásť rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy