Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čelná zrážka na Orave, vodiča museli vystrihnúť hasiči
Zdielať na
Krimi

Čelná zrážka na Orave, vodiča museli vystrihnúť hasiči

BRATISLAVA / Prvý školský deň a intenzívny dážď komplikovali život vodičom. Za Oravským Podzámkom na hlavnom medzinárodnom ťahu do Poľska sa stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa zranili traja ľudia. Pri Krivej sa dokonca prevrátil kamión plne naložený pneumatikami.

Vážna dopravná nehoda sa stala na horskom priechode Príslop, kde prišlo k čelnej zrážke dvoch áut. Mladá vodička prešla do protismeru, odkiaľ prechádzalo auto s Poliakmi. Po silnej zrážke skončilo auto pri potoku a v aute zostal zakliesnený vodič. Cesta bola neprejazdná viac ako hodinu. 

"Vystrihli sme zranenú osobu, ktorá sa nachádzala vo vozidle a odovzdali ju zdravotnej službe," vyhlásil Michal Briestenský, veliteľ zásahu. Vodička, ktorá prešla do protismeru utrpela vážne zranenia. Zranená bola aj spolujazdkyňa z poľského auta. "Dvadsaťosemročná žena utrpela poranenia chrbtice a panvy a šesťdesiatosemročná žena mala úraz hrudníka, všetci boli prevezení do nemocnice," povedal hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Pri krivej sa prevrátil naložený kamión s desiatimi tonami pneumatík. Poľský vodič sa nevenoval v silnom daždi dostatočne riadeniu, neutrpel žiadne zranenia. "Škoda bola vyčíslená na dvadsaťpäť tisíc eur. Vodičovi motorového vozidla bola v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky uložená pokuta vo výšte dvestodvadsať eur," uviedol policajný hovorca Radko Moravčík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy