Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vladimír Mečiar: Najviac som urobil pre Slovensko ja
Zdielať na
Politika

Vladimír Mečiar: Najviac som urobil pre Slovensko ja

Zdroj: SITA

Google News Button Sledovať správy

PRAHA / Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar tvrdí, že od 4. storočia urobil práv on najviac pre Slovensko. Povedal to v rozhovore pre český denník Mladá Fronta Dnes.

"Pozrite sa, som Slovák, ktorý toho od 4. storočia pre Slovensko urobil najviac," povedal v rozhovore pre český denník Mladá Fronta Dnes Vladimír Mečiar. 

"Dokázal som vytvoriť samostatný štát. A mňa uznanie nezaujíma. Je dôležité, aby si vnúčatá, vážili starého otca. Ostatní, nech si myslia, čo chcú," dodal. Mečiar uviedol, že práve Mečiar za jeho premiérovanie bola republika v najlepšom stave zo všetkých stredoeurópskych štátov. 

Vladimíra Mečiar príliš na verejnosti nie je vidieť a novinárov si v súčasnosti k sebe nepúšťa. Pre MF Dnes opísal aj svoj deň. "Ráno vstanem a už mi tečie dôchodok," hovorí. Jeho výšku ale v rozhovore neprezradil. Na chalupe vraj pestuje slivky, jablká a chová ovce. 

Meno Vladimíra Mečiara sa skloňovalo aj v posledných dňoch v súvislosti s pohrebom prvého slovenského prezidenta Michala Kováča. Na poslednú rozlúčku ho kancelária prezidenta na žiadosť rodiny nepozvala. 

Čo v deň Kováčovho pohrebu robil Mečiar, zisťoval reportér Pavol Čertík:

Najčítanejšie správy