Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Konferencia Smeru: Vrúcne objatia, úsmevy, vtipy, potlesky a veselá nálada
Zdielať na

Konferencia Smeru: Vrúcne objatia, úsmevy, vtipy, potlesky a veselá nálada

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V Bratislave sa začala programová konferencia Smeru, predseda strany a premiér prišiel s chrípkou. Programová konferencia mala byť koncom septembra. Ideové tézy vypracovali podpredseda strany Pavol Paška a poslanec Ľubomír Blaha. Paška na konferenciu neprišiel vôbec, Blaha sedel v poslednom rade.

Konferenčná miestnosť v bratislavskom technopole sa zapĺňala rýchlo. Miesta sa míňali. Poslanec Ľuboš Blaha, ktorý pripravil pôvodné, no neúspešné stranícke programové tézy, sedel v poslednom rade. "Ja som si sem sadol sám. Krajná ľavica, ako vídíte," uviedol Ľubomír Blaha. 

Medzi poslednými prišiel premiér Robert Fico. So svojimi hosťami z Česka, Rakúska a Nemecka. Al aj s chripkou a teplotou.

Ambíciou najsilnejšej vládnej strany nie je podľa jej predsedu iba robiť politiku s ľudskou tvárou, ale aj po piaty krát vyhrať najbližšie parlamentné voľby. "Myslím si, že táto ambícia je nielen legitímna, ale aj realistická," vyhlásil Fico. 

Za rečníckym pultom sa so svojimi prejavmi o plnení straníckych cieľov, postupne striedali smerácki ministri, či europoslanci. Najväčšiu kritikui očakávala verejnosť od europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej. Okrem toho, že by privítala aspoň dve ženy vo vedení strany, vo svojich vyjadreniach dnes ostala umiernená. "Moja predstava tejto pracovnej konferencie nebola, že ja si tu budem vymieňať nejaké nenávistné pohľady s Robertom Kaliňákom. Ja som hovorila všeobecne o morálke a zodpovednosti, ktorú musíme mať všetci ako sociálni demokrati," uviedla Monika Falšíková-Beňová. 

Zatiaľ čo smeráci vo vnútri vo veľkom rokovali o svojom ďalšom smerovaní, Igor Matovič im vonku nechal svoj typický dodávkový odkaz. "Našim karavanom by sme mu chceli pomôcť, aby ten program veľmi rýchlo vytvoril," uviedol Igor Matovič. 

"Vrcholom ich politiky je, že odstavia niekde nejaký karavan s nejakým nápisom," reagoval minister kultúry Marek Maďarič. 

Podpredseda strany Maďarič touto reakciou dramaturgicky premostil na program, ktorému sa má strana Smer SD v oblasti sociálnej politiky v najbližšom období venovať. A zamerať sa pritom po všetkých stránkach výhradne na svojho voliča. "Je veľkou chybou ak si ktorákoľvek strana myslí, že môže oslovovať sto percent voličov. To jednoducho nejde," uviedol Fico. Najbližšie sa straníci stretnú 10. decembra na svojom riadnom sneme v Prešove. 

Robert Fico aj napriek chrípke sršal humorom a neodpustil si ani poznámky na adresu novinárov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy