Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pracuj pre dobrý kraj, znie kampaň vedenia Banskobystrickej župy. A darí sa jej dobre
Zdielať na

Pracuj pre dobrý kraj, znie kampaň vedenia Banskobystrickej župy. A darí sa jej dobre

BANSKÁ BYSTRICA / Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja plánuje podporiť sociálne podniky a lokálnych výrobcov potravín a to prostredníctvom verejných zákaziek. Za prvý polrok sa do verejného obstarávania zapojilo 584 záujemcov. Väčšina zákaziek sa týka dodávky potravín a stavebných prác. Nové vedenie kraja si pochvaľuje aj kampaň Pracuj pre dobrý kraj, pomocou ktorej sa podarilo prilákať stovky záujemcov o prácu na úrade.

Pár dní po župných voľbách našiel Ján Lunter nielen prázdnu posilňovňu v podzemí úradu, no aj prázdne kancelárie. Po výmene vedenia odišlo až 18 zamestnancov a nový šéf kraja musel rýchlo hľadať náhradu. Spustili preto internetovú náborovú kampaň, ktorá priniesla prvé ovocie. "Záujem prejavilo 800 uchádzačov, osadili sme 18 pozícií" hovorí riaditeľ úradu Banskobystrického kraja, Matúš Hollý. 

Úspešná

Na kampaň Pracuj pre dobrý kraj zareagovala aj Adriana z Lučenca, pracovala na súde v Rimavskej Sobote aj súkromnom sektore a teraz už štvrtý týždeň dochádza za prácou do Banskej Bystrice. "Tím je tu fundovaní a ľudia, ktorí prichádzajú sú nadšení z práce pre kraj," vraví Adriana, ktorá pracuje ako vedúca oddelenia právnych služieb krajského úradu. 

Najväčší záujem bol o prácu referenta pre registráciu. Úrad chce byť stabilizovaný do konca tohto roka, kampaň preto bude pokračovať a plánujú obsadiť ešte 12 odborných pozícií. A síce pre verejné obstarávanie, zdravotníctvo aj školstvo. 

A poriadky robili aj na odelení pre verejné obstarávanie, kde zaviedli elektronizáciu a zrealizovali 192 verejných obstarávaní. Väčšinou ide o zákazky na potraviny či stavebné práce pričom chce úrad osloviť sociálne podniky a lokálnych producentov potravín. 

Pozrite si archívnu reportáž po nástupe Luntera na post župana. Na svojom úrade spravil veľké čistky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy