Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Do autobusu plného školákov narazilo auto. Z druhého leží žena na traumatológií
Zdielať na

Do autobusu plného školákov narazilo auto. Z druhého leží žena na traumatológií

BANSKÁ BYSTRICA / Dve nehody autobusov v priebehu jednej hodiny. Pri Banskej Bystrici smerom na Brezno narazilo do autobusu plného školákov osobné auto. Pri Horných Pršanoch zase linkový autobus skončil mimo cesty. Jedna z cestujúcich leží na traumatológií.

Autobus bol plný malých školákov z Bratislavy. Na stredné Slovensko cestovali do školy v prírode. Od Ľubietovej ich delili doslova posledné kilometre, na úrovni Slovenskej Ľupče ale do autobusu nabúralo osobné auto.

"Osobné auto prešlo do protismeru," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková. Autobus nebol vážne poškodený a malým školákom sa nič nestalo. Staršia vodička osobného auta z Brezna, ktorá sa ocitla v protismere, krátko po nehode tvrdila, že za volantom zaspala.

"Šoférka dostala peňažnú pokutu vo výške 150 eur," pokračuje Kováčiková. Krátko na to už banskobystrickí hasiči smerovali do Horných Pršian. Havaroval tu linkový autobus. Sedeli tam okrem vodiča aj dve cestujúce, jednu odvážali záchranári. Autobus uviazol v priekope na veľkom kameni, predné kolesá viseli vo vzduchu. Vodiča podľa polície premohla únava.

V Nitre takto "skrášlili" autobusy vandali:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy