Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Orave nechala matka dieťa v aute, zomrelo
Zdielať na

Na Orave nechala matka dieťa v aute, zomrelo

Archívne video

TRSTENÁ / Podľa prvotných informácií nechala v Trstenej matka zavreté svoje 2,5 ročné dieťa vo vozidle na parkovisku, zatiaľ čo išla do nemocnice na vyšetrenie.

Žena vzala svoju bezvládnu dva a pol ročnú dcérku do náručia a bežala s ňou na vrátnicu. Jej červené BMW stálo len pár desiatok metrov od hlavného vchodu. Dieťaťu, ktorého telesná teplota bola viac ako 40 stupňov, už nedokázali pomôcť ani záchranári, ktorí sídlia hneď vedľa hlavného vchodu.

"Prišla za mnou s tým štýlom, že mu treba pomôcť, tomu decku. Mala ho na rukách, tak je vravím, aby šla ku rýchlikom a ten hovorí, že už je neskoro," opisuje vrátnik Miroslav Zembjak. Dievčatko sediace v detskej sedačke nemohol cez čierne fólie nikto z okoloidúcich vidieť. Nnikto ani len netušil, že v rozpálenej karosérii auta sedí dieťa. Podľa svedkov bola jeho mama vo vysokom štádiu tehotenstva, zrejme si myslela, že sa z vyšetrenia rýchlo vráti. Skúsený lekár pred takýmto konaním varuje.

"Hlavne mladé mamičky, ktoré chodia na vyšetrenia do nemocnice, aby nebrali so sebou deti, pretože to vyšetrenie môže niekedy byť zdĺhavejšie, lebo sa môžu objaviť komplikácie," uviedol riaditeľ nemocnice Marián Tholt.

"Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti tragédie sú nateraz predmetom vyšetrovania," informuje hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová.

Súvisiace články