Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nehoda na stavbe tunela Višňové: Zomrela mladá žena
Zdielať na

Nehoda na stavbe tunela Višňové: Zomrela mladá žena

VIŠŇOVÉ / V rozostavanom tuneli Višňové došlo v pondelok podvečer k nešťastiu. Pracovný bager pritlačil dvoch ľudí, ktorí sedeli v osobnom aute. Pri havárii prišla o život mladá žena.

V mieste stavby tunela malo dôjsť k úrazu, pri ktorom pracovný bager pritlačil dvoch pracovníkov v osobnom aute. Polícia zatiaľ potvrdila, že o život prišla jedna osoba. "Viac informácií prinesieme v utorok," potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. 

Tunel Višňové je diaľničný dvojrúrový tunel vo výstavbe s dĺžkou 7 520 metrov, ktorý je na diaľnici D1 na úseku Lietavská Lúčka - Dubná Skala (okres Žilina). Po dokončení v roku 2019 bude najdlhším prevádzkovaným cestným tunelom na Slovensku. Začali ho raziť v júni v roku 2015. Vďaka nemu by sa mal prejazd Žilinou skrátiť v priemere o viac ako o polovicu pôvodného času.

Minister dopravy a výstavby Arpád Érsek v utorok osobne navštívil miesto tragédie na výstavbe diaľničného úseku D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala, kde sa stal smrteľný úraz. Na pietnom mieste v kancelárii zosnulej položil kvety a zapálil sviečku. Zároveň vyjadril úprimnú sústrasť smútiacej rodine a pozostalým.

"Je vždy veľkou tragédiou, ak sa stane smrteľný úraz, zvlášť pri plnení si pracovných povinností. Našou povinnosťou je preto robiť všetko pre maximálne zaistenie bezpečnosti, aby sme neboli svedkami takýchto tragických udalostí. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým,“ povedal minister dopravy Arpád Érsek.

Súvisiace články