Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Liptovom sa prehnala búrka, hasiči odčerpávali vodu z viacerých domov
Zdielať na

Liptovom sa prehnala búrka, hasiči odčerpávali vodu z viacerých domov

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Prietrž mračien narobila v noci zo štvrtka na piatok problémy vo viacerých obciach v Liptove. Hasiči sa nezastavili až do polnoci. Vodu odčerpávali z domov vo Važci, pomáhali vo Východnej, aj v Liptovskom Hrádku, kde voda zatopila celú ulicu.

 Kritická situácia bola v Liptovskom Hrádku, v mestskej časti Vyšné fabriky. "Táto ulica je nešťastne riešená. Voda steká na najnižší bod ulice z ostatných častí, ktoré sú vyššie položené. Musíme s tým nejako bojovať," uviedol veliteľ hasičov z Liptovskej Porúbky Peter Hutka. 

V tejto časti ulice hasiči zasahovali tento týždeň už druhýkrát. Ulicu rýchlo zaplavila voda, našťastie sa nestihla dostať do blízkych domov. Hasiči zapojili do odčeprávania aj vysokokapacitné čerpadlo. Problém nastal pri hľadani miesta, kam by mohli vodu vypúšťať. Napokon hasiči natiahli približne 60-metrovú hadicu. 

"Je tam jedna vec, ktorá sa zanedbala v minulosti. Bola tam dažďová kanalizácia, ktorá sa prerušila tým, že sa rozšírili stavebniny a my budeme musieť hľadať náhradné riešenie," uviedol primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. 

Prudký dážď narobil problémy aj vo Važci a neďalekej Východnej. Vytopilo tam niekoľko rodinných domov. V Liptovskom Hrádku zasahovali hasiči do neskorých nočných hodín. 

"Jednotka spolupracovala s dobrovoľným zborom Važec a Hybe. Následne sme boli povolaní do obce Východná, kde bol rozvodnený potok. Naplavené drevo a železný mostík bol strhnutý pomocou nakladača, čím sa uvoľnil prietok a zabránilo sa väčším škodám," uviedol veliteľ zásahu Dušan Sabaka.

Súvisiace články