Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cíferom a Zakamenným sa prehnala búrka, zaplavilo ulice aj záhrady
Zdielať na

Cíferom a Zakamenným sa prehnala búrka, zaplavilo ulice aj záhrady

CÍFER/ZAKAMENNÉ / Silná búrka v noci prekvapila obyvateľov obce Cífer pri Trnave. Ľudia sa iba bezmocne pozerali, ako voda ničí ich majetky. S vodou však bojujú aj na severe Slovenska.

Obyvatelia Cífera i hasiči boli na nohách celú noc aj celý deň. Veľká voda zaplavila záhrady, pivnice, ale aj cesty. "Musíme počkať, kým opadne voda. Nejde nám elektrina ani voda," posťažoval sa jeden z obyvateľov. Zničená zostala aj úroda. 

Zastavaný potok

Problémom je nefunkčný neďaleký potok, ktorý je zastavaný, a preto nedokáže odviesť veľké množstvo vody. Starosta tvrdí, že na jeho oprave pracujú, no čakajú na peniaze.

"Máme spracovaný 2,6 kilometrov dlhého úseku, ktorý je ale tak finančne náročný, že obec ho nevie zrealizovať z vlastných zdrojov," potvrdil starosta obce Cífer Maroš Sagan.

Zalialo aj Zakamenné

Veľká búrka sa prehnala aj Zakamenným na severe Slovenska. Hasiči musia regulovať potok, aby sa nevylial. "Do hodiny a pol zalialo cesty. Veľká voda sem prišla z priľahlých vrchov," povedal obyvateľ obce.

"Takéto výdatné zrážky až do začiatku budúceho týždňa nehrozia. Búrky by už nemali mať takto výrazné prejavy," uzavrela meteorologička Miriam Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy