Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Fekálny fantóm z Bratislavy prehovoril: Je mi to ľúto
Zdielať na

Fekálny fantóm z Bratislavy prehovoril: Je mi to ľúto

BRATISLAVA / Dušan Seliga, muž, ktorého väčšina Bratislavčaniek pozná pod prezývkou fekálny fantóm, prehovoril. Stalo sa tak pred budovou súdu, kam šiel vypovedať v inej veci. Rozhodol sa verejne ospravedlniť všetkým obetiam. Verejnosť sa podľa neho ďalších útokov báť nemusí. Plánuje podstúpiť liečbu tak, ako mu ju určil súd.

Dušan Seliga okamžite po príchode na súd sa postavil pred kamery a verejne sa ospravedlnil. "Je mi to veľmi ľúto. Chcel by som sa ospravedlniť všetkým, ktorým som v minulosti ublížil," uviedol Dušan Seliga. 

Fekálne útoky na ženy si pamätá. Prečo na ne útočil si už vraj nevie nedokáže vysvetliť. "Neviem prečo. Racionálne to nejde pochopiť," uviedol Seliga. 

Zaútočil na jedenásť žien

Známy fitness tréner začiatkom roka fekáliami útočil na celkom 11 žien. Unikal dlhé týždne, než ho policajti vypátrali a zadržali. Skončil vo väzbe, odkiaľ ho pustili len pred pár dňami. Sudca už rozhodol o jeho treste. "Okresný súd Bratislava I trestným rozkazom odsúdil obvineného k trestu odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov s podmienečným odkladom na 24 mesiacov,"  uviedol hovorca súdu Pavol Adamčiak. 

Podstúpiť má aj ambulantnú liečbu. Podľa vlastných slov ju podstúpi. "Opakovať sa to už nebude, budem sa liečiť," uviedol Sleiga. 

Slobodu nemá istú

Pobyt na slobode nemá ešte vôbec istý. V piatok vypovedal pred súdom v inej, niekoľko dní starej kauze. V roku 2013 dostal dvojročnú podmienku za to, že istú ženu pritlačil k stene a vyhrážal sa jej. Súd zistil. že počas tejto podmienky Seliga spáchal až 14 priestupkov a tak mu hrozí, že si bude musieť trest odsedieť na tvrdo. 

Súdne pojednávanie nedopadlo najlepšie. Na súd sa pre rôzne nedorozumenia nedostavil jeho advokát, čo sudca brak ako bojkot pojednávania. "Súd má za to, že odsúdený sa snaží zmariť úkon trestného konania a preto má za to, že sa bude obhajovať sám," uviedol hovorca Okresného súdu Bratislava 3. 

To Dušan Seliga odmietol. Vyjadriť sa k starej kauze chce až za prítomnosti svojho advokáta. Sudca mu vyhovel a proces odročil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy