Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čertovicu v pondelok uzavreli, havarovali tam manželia
Zdielať na

Čertovicu v pondelok uzavreli, havarovali tam manželia

Archívne video

ČERTOVICA / V pondelok podvečer sa na horskom priechode Čertovica stala dopravná nehoda. Cesta je uzavretá od približne 18:30.

K nehode staršieho manželského páru okamžite vyštartovali hasiči z Liptovského Hrádku a Žilinskej záchrannej brigády. Auto vyšlo z cesty a prevrátilo sa. Staršia pani utrpela ľahké zranenia. "My sme išli za sebou vari 5-6 áut a nebol som prvý. Bola šmykľavá vozovka, možno od nafty alebo ja neviem čo to je a proste mi utrhlo zadok na dodávke a už som bol tam," opisuje šofér dodávky. 

noviny.sk

​Dodávka vyletela z cesty v mieste, kde nie sú zvodidlá. Urobila niekoľko kotrmelcov a prevrátená na streche skončila asi 5 metrov pod úrovňou cesty. Prvý sa z auta dostal vodič. Následne pomohol aj svojej doudieranej 52-ročnej manželke. Dvojica mala obrovské šťastie v nešťastí. Nebyť stromu, ktorý ich zachytil, skotúľali by sa dole strmým svahom. Vozidlo prišli vytiahnuť hasiči zo Žilinskej záchrannej brigády, s hydraulickým ramenom. Práce trvali viac ako hodinu, počas ktorej policajti prechod úplne uzavreli. Hasičov sledovali pri práci desiatky ľudí, ktorí vyšli z áut stojacich v kolónach. 

Súvisiace články