Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na Kysuciach sa zrazilo auto s vlakom. Vodič sa ospravedlnil
Zdielať na

Na Kysuciach sa zrazilo auto s vlakom. Vodič sa ospravedlnil

RAKOVÁ / V obci Raková v okrese Čadca sa v utorok popoludní zrazilo osobné auto s vlakom. Mimoriadna udalosť postavila na nohy všetky záchranné zložky aj zamestnancov železníc, ktorí následky kolízie odstraňovali do neskorej noci.

Šesťdesiatpäťročný Daniel, ktorý s dodávkou vošiel v Rakovej pod kolesá prichádzajúceho osobného vlaku sa popoludní druhýkrát narodil. Vlak dodávkou pred sebou tlačil asi 60 metrov a následne sa vykoľajil. Vodič dodávky vyviazol z nehody bez škrabanca a nezranili sa ani cestujúci, ktorých bolo v osobno vlaku smerujúcom do Čadce asi 50. Tí našťastie sedeli v posledných troch vagónoch, v prvom, ktorý sa vykoľajil  bol len rušňovodič. 

Vlak prichádzajúci z Makova, ktorý podľa svedkov trúbil si vodič nevšimol. Vodič priznáva, že spravil veľkú chybu. "On ma ťahal sem, koľko to je 50-60 metrov , ja som čakal, že každú chvíľu príde smrť," opisuje nepríjemný zážitok vodič. Záchranári ho ošetrili na mieste, ale neutrpel žiadne vážne zranenia. Svedok nehody potvrdil, že to celé nevyzeralo dobre. "Ten vodič sa druhýkrát narodil, keď vidím ako je to auto zdemolované, neviem čo na to povedať."  Vodič si bol vedomý, čo spôsobil. "Hlavne že sa ľuďom nič nestalo. Som sa ospravedlnil aj rušňovodičovi, lebo ten bol v šoku rovnako  ako ja," dodal Daniel.

Ľudia z vlaku krátko po nehode vystúpili a do Čadce pokračovali autobusmi. "Pre cestujúcich bola zabezpečená náhradná autobusová doprava, v dôsledku zrážky na železničnom priecestí bola úplne prerušená železničná doprava od pol piatej popoludní až do pol jednej v noci," 
informovala hovorkyňa ŽSR, Martina Pavlíková.

Súvisiace články