Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tínedžerku obvinenú z dobodania vlastnej babky prepustili na slobodu
Zdielať na

Tínedžerku obvinenú z dobodania vlastnej babky prepustili na slobodu

ŽILINA / Na Okresný súd v Žiline predviedli 18-ročnú dievčinu, ktorá čelí obvineniu, že mala zabiť svoju babku. Podľa svedkov sa tohto činu dopustila v blízkosti policajnej hliadky. A hoci vopred kričala, čo chce urobiť, policajti ju nezastavili. Lucia je žiačkou tretieho ročníka obchodnej akadémie a hrozí jej doživotný trest. Momentálne je na slobode.

Nešťastné dievča malo podľa polície zavraždiť svoju starú mamu. Keď išla v sprievode policajtov po chodbe súdu, bolo na nej vidieť, že je zdrvená a vyľakaná. Neskôr obhajca do súdnej siene priviedol aj jej mamu. "Obvinenej žene hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsať päť rokov alebo až na doživotie," potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. 

Desivý príbeh, po ktorom Luciu obvinili, sa udial v sobotu ráno. V jednoizbovom byte susedia údajne počuli hádku. Pri tomto incidente vypadol z okna bytu na piatom poschodí 40-ročný Jozef, ktorý bol jej otec. Na miesto tragédie postupne začali prichádzať jeho deti. Podľa svedkov Lucia nezvládla túto situáciu. Vybehla hore po schodoch do bytu, kde bola jej stará mama. "Počula som len krik. Hovorila, že zabila babku. V rukách mala krvavý nôž," povedala suseda. 

"Napadnutá žena utrpela viac početné bodné a bodno rezné zranenia, ktorým na mieste podľahla," doplnil Moravčík. V pondelok sudkyňa rozhodovala o tom, či ju pošle do väzby. "Vzhľadom na výnimočné okolnosti prípadu rozhodla o nahradení väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka," povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisárik. Musí však dodržiavať určité obmedzenia. Napríklad nesmie vycestovať do zahraničia či piť alkohol. 

"Bolo preukázané, že skutok mala spáchať pod vplyvom alkoholu," dodal Cisárik. Pri čine, ktorý mala spáchať, bola veľmi rozrušená zo smrti svojho otca. Odborníci posúdia, aký bol v tom čase jej duševný stav. Lucia bude na slobode čakať na začiatok svojho súdneho procesu.

Súvisiace články