Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slota o obvineniach: Nerobte zo mňa monštrum, dievčatá som neopíjal
Zdielať na

Slota o obvineniach: Nerobte zo mňa monštrum, dievčatá som neopíjal

ŽILINA / Bývalý šéf SNS Ján Slota čelí obvineniu za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Vzniesla ho krajská prokuratúra v Žiline, podľa ktorej sa Slota v rokoch 2014 a 2015 opakovane stretával s mladistvými dievčatami. Podľa prokuratúry im mal kupovať alkohol a mať sexuálne narážky.

Hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik uviedol, že "obvinený sa mal v rokoch 2014 a 2015 opakovane stretávať s mladistvými dievčatami v reštauráciách a nočných podnikoch, v ich prítomnosti konzumoval alkohol, platil im alkohol a mal pred nimi sexuálne narážky." V prípade uznania viny hrozí Jánovi Slotovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov.

Stále ma obviňujú 

Slota aj naďalej všetky obvinenia odmieta. "Najprv som niekoho znásilňoval, potom som niekomu predával drogy. Teraz zase mám prečin, že som niekoho opíjal. Čakám, že ma obvinia, že som sedel v niektorom lietadle, ktoré nabúralo do dvojičiek v New Yorku," reagoval na obvinenia blývalý šéf národniarov. 

​Na prípad prvý upozornil denník Nový Čas ešte vlani v novembri. Žilinská polícia prijala 20. novembra 2015 trestné oznámenie na Jána Slotu za údajné znásilnenie. Podľa Nového Času trestné oznámenie podali dve dievčatá vo veku 15 a 16 rokov. Jedna z nich tvrdila, že ju Ján Slota najprv opil a dal aj nejakú tabletku. 

Slota: Okradli ma

Udalosť sa údajne stala vlani 17. septembra v centre Žiliny. Polícia v súvislosti s prípadom urobila v dome Jána Slotu raziu. Bývalý predseda národniarov pre Nový Čas povedal, že za celou záležitosťou je krádež 800 eur, ktoré mu vraj zmizli z peňaženky v jednej krčme, pričom za zlodejku označil jedno z dievčat.

"Prišlo tridsať policajtov s dvomi psami a prezreli celý komplex budov len kvôli tomu, že niekto niečo povedal. Niekomu sa to hodilo," povedal Slota. 

Zastavia stíhanie?

Teraz sa polícia k prípadu nechcela bližšie vyjadriť s tým, že spis má už na stole prokurátor. "Je to už trápne. Myslím si, že je to vyložene politická objednávka," dodal Slota. Pred prokuratúrou je ešte ďalšie dokazovanie. Vypočuť musia nielen dievčatá, ale aj ich rodičov. Do konca roka by malo byť ukončené prípravné konanie. Prokurátor nakoniec rozhodne, či pôjde Slota pred sudcu alebo zastaví trestné stíhanie.

Súvisiace články