Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prokurátor obžaloval Slotu, po januárovej nehode odmietol fúkať
Zdielať na
Krimi

Prokurátor obžaloval Slotu, po januárovej nehode odmietol fúkať

BRATISLAVA/ŽILINA / Prokurátor podal obžalobu na bývalého šéfa Slovenskej národnej strany Jána Slotu za to, že odmietol po januárovej dopravnej nehode dychovú skúšku. Informovala o tom prokuratúra, za podobný skutok bol Slota odsúdený už pred dvomi rokmi.

Odmietnutie dychovej alebo krvnej skúšky na alkohol alebo drogy je na Slovensku trestným činom, rovnako ako šoférovanie v ťažkej opitosti.

Slota podľa polície na začiatku roka nabúral svojim Porsche Cayenne do iného auta, ktoré išlo pred ním a ktoré po náraze vrazilo do ďalšieho auta.

Slotovi v prípade preukázania viny pred súdom hrozí ročné väzenie a odobratie vodičského preukazu až na desať rokov.

Jazdil po trávniku

Nejde o prvý prípad obžaloby na Slotu. Už v roku 2013 Slota odmietol dychovú skúšku potom, čo podľa svedkov šoféroval pod vplyvom alkoholu, keď namiesto cesty išiel po trávniku. Súd mu vtedy vymeral pokutu tri tisíc eur a na rok mu zakázal šoférovať.

Slotu jeho materská strana pred tromi rokmi vylúčila zo svojich radov kvôli tomu, že podľa nej premrhal stranícky majetok. Slovenská národná strana po tohtoročných voľbách do štvorčlennej koalície pod vedením sociálnodemokratického premiéra Roberta Fica, v ktorej je SNS najsilnejšou stranou.

Pozrite si archívnu reportáž Ivety Marešovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy