Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Je mi to ľúto, povedal Slota o nehode pri Porúbke. Do väzby nejde
Zdielať na

Je mi to ľúto, povedal Slota o nehode pri Porúbke. Do väzby nejde

ŽILINA / Bývalý predseda SNS Ján Slota poskytol televízii JOJ exkluzívne vyjadrenie k stredajšiemu rozhodnutiu sudkyne vo veci pondelkovej nehody pri obci Porúbka. I keď vyšetrovateľ podal návrh na jeho vzatie do väzby a prokurátor to akceptoval, sudkyňa rozhodla, že Ján Slota za mreže nepôjde.

Na internom oddelení žilinskej nemocnice Jána Slotu ešte v stredu strážili policajti. Popoludní za ním prišiel obhajca, o malú chvíľu prišla aj jeho priateľka. 

Krátko na to vyšiel niekdajší šéf národniarov v sprievode mužov zákona.

"Prokuratúra stále trvá na tom, že v danom prípade sú dôvody väzby, konkrétne obava z pokračovania v trestnej činnosti, ako aj obava z ovplyvňovania svedkov," vysvetlil hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisárik.

Do väzby nejde

Nemocnicu Slota opustil preto, aby ho mohli predviesť na žilinský okresný súd. Po troch hodinách vyšiel z pojednávacej miestnosti.

"Sudkyňa pre prípravné konania obvineného do väzby nevzala a prepustila ho na slobodu," informoval hovorca krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

Tesne potom exkluzívne pre TV JOJ Ján Slota povedal svoj názor na návrh vziať ho do väzby.

"Nech sa nikto nehnevá, to sa proste nerobí. Keď sa to neurobí v sto alebo dvesto prípadoch, neviem prečo by sa akurát pri mne malo niečo také robiť," hovorí Slota. 

Nepopiera, že spôsobil dopravnú nehodu a že sa to nemalo stať.
"Ja nehovorím, že sa nestalo to, čo sa stalo. Samozrejme mi je to ľúto," priznáva. 

Slota ďalej tvrdí, že sa nebráni zodpovednosti. No nemyslí si, že by mal byť exemplárne potrestaný. "Mám 62 rokov a dohromady mám za celý život štyri dopravné nehody," povedal.

Ďalší súd

"V obdobných prípadoch prokuratúra rieši takéto veci bez návrhu na vzatie do väzby. Nemožno v tomto prípade rozhodnúť inak len vzhľadom na osobu obvineného," vysvetlil Michňa.

"S týmto rozhodnutím sa intervenujúci prokurátor nestotožnil, a preto podal proti nemu sťažnosť," informoval Cisárik.

O sťažnosti prokurátora bude rozhodovať krajský súd na budúci týždeň. Slotovi stále hrozí strata slobody na jeden rok.

Pozrite si vyjadrenie Jána Slotu v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy