Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ján Slota do väzby nepôjde, potvrdil Krajský súd
Zdielať na

Ján Slota do väzby nepôjde, potvrdil Krajský súd

ŽILINA / Bývalého poslanca a šéfa národniarov obvineného z ohrozenia pod vplyvom alkoholu budú stíhať na slobode. V utorok o tom rozhodol Krajský súd v Žiline.

"Krajský súd v Žiline nezistil zákonné dôvody na vzatie obvineného do väzby a sťažnosť prokurátora zamietol, pretože nie je dôvodná," uviedol hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

Ján Slota sa pre televíziu JOJ telefonicky vyjadril. Ani na chvíľu nepopiera, že sa chcel dohodnúť na zaplatení následkov havárie.

"Ja som to tam nie niekde v pivnici niekoho presviedčal, že "dávam ti peniaze. Chcel som sa dohodnúť na zaplatení škody,“ povedal.

Pozrite si vyjadrenie Jána Slotu v reportáži:

Spôsobil nehodu

Slota spôsobil minulý týždeň v pondelok večer nehodu v katastri obce Porúbka. Na Porsche Cayenne zozadu narazil do pred ním idúceho Audi A6, to po náraze narazilo do Suzuki SX4.

Vodiča Audi po nehode ošetrili. Ján Slota dychovú aj krvnú skúšku na alkohol odmietol, vodičom Audi a Suzuki alkohol nezistili.

Na základe vyjadrenia lekára ho nemohli po nehode umiestniť do policajnej cely a lekár tiež rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii.

V prípade dokázania viny hrozí 62-ročnému Jánovi Slotovi až ročný trest vo väzení.

Nebol dôvod

Po tom, čo polícia spracovala podnet, prokuratúra podala návrh na vzatie do väzby. Sudkyňa pre prípravné konanie ale niekdajšieho predsedu SNS prepustila na slobodu. Prokurátor podal voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť. Dôvodom mali byť obavy z ovplyvňovania svedkov a tiež, že Ján Slota opäť sadne za volant opitý.

Súd ale nevidel zákonné dôvody na vzatie obvineného do väzby. "Obdobné prípady prokuratúra nerieši návrhom na vzatie do väzby. Preto ani v tomto prípade nemožno rozhodnúť inak len vzhľadom na osobu obvineného," uviedol hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy