Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ján Slota dostal za spôsobenie nehody pod vplyvom polročnú podmienku
Zdielať na

Ján Slota dostal za spôsobenie nehody pod vplyvom polročnú podmienku

ŽILINA / Žilinský okresný súd už rozhodol o treste pre Jána Slotu. Bývalý líder národniarov v januári tohto roka spôsobil dopravnú nehodu a odmietol dychovú skúšku aj odber krvi.

Okresný súd vydal v prípade Jána Slotu trestný rozkaz. Uznal ho vinným zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu vo výmere jeden rok," uviedol hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

Šesť rokov bez vodičáku

Súd tiež rozhodol o tom, že by si najbližších šesť rokov nemal sadnúť za volant. Trestný rozkaz zatiaľ nie je právoplatný. "Obhajca aj prokurátor podali proti tomu odpor," dodal Michňa.

"Tento trest by som nejako nekomentoval. V tejto gubernii treba 
prebudovávať veľa vecí,"
komentoval Ján Slota to, že si najbližších šesť rokov nesadne za volant.

Nie je spokojný s trestom

Ján Slota nie je spokojný s navrhovaným trestom. "Čo má štát z toho, že niekto dostane podmienku alebo niečo podobné? Nemá z toho nič," uviedol Slota.

Podľa neho by bolo užitočnejšie, keby zaplatil pokutu. Bral by ju pokojne, aj keď by bola vysoká. "Ja neviem, keby bola 10 tisíc, 15 tisíc, 20 tisíc eur, tak z toho niečo majú ľudia," dodal Slota.  Prokurátorovi sa zdá polročná podmienka málo.

Bývalý šéf národniarov Ján Slota v januári nabúral svojim Porsche Cayenne do iného auta, ktoré išlo pred ním. To po náraze nabúralo do ďalšieho auta. Odmietnutie dychovej skúšky na alkohol alebo drogy je na Slovensku trestným činom, rovnako ako riadenie pod vplyvom alkoholu. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy