Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Liptovskom Hrádku spadlo auto z mosta a zhorelo takmer do tla
Zdielať na

V Liptovskom Hrádku spadlo auto z mosta a zhorelo takmer do tla

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Krátko po 1:00 v noci privolali hasičov k horiacemu autu pod železničným nadjazdom v Liptovskom Hrádku. Octavia bola po ich príjazde prevrátená na streche, horela motorová časť, auto bolo prázdne.

Jeho vodič s ním prerazil zábradlie, spadol asi z päť metrov vysokého mosta, zdemoloval aj časť betónového múra vedľa trate a z miesta nehody ušiel. "Po príchode na miesto zásahu sme zistili, že automobil na nachádza na streche a zletel z mosta zhruba z päťmetrovej výšky," opisuje veliteľ zásahu  Dušan Sabaka.

Zakrátko ho našli policajti, skončil v nemocnici. Je priam neuveriteľné, že vodič pri krkolomnej nehode neutrpel žiadne vážne zranenia a mal ešte toľko síl, aby z miesta ušiel. Policajti ho však zakrátko našli. "Išlo o 23-ročného muža z Brezna. Podrobil sa dychovej skúške s pozitívnym výsledkom - takmer 2 promile," informuje hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová.
Hasiči spolu s mestskými policajtmi zabezpečili aj zábradlie, ktoré zostalo po nehode nebezpečne visieť nad cestou. Náraz bol taký silný, že sa evidenčné číslo z oktávie doslova omotalo okolo jeho konštrukcie.
Dvadsaťtriočný Ján bol podľa zistení televízie JOJ na oslave v neďalekom hoteli. Auto, s ktorým havaroval, nebolo jeho, zrejme si ho požičal bez vedomia majiteľa. Presné okolnosti vyšetruje polícia.

Súvisiace články