Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pedofila, ktorého obeťami boli aj Slovenky, vydajú späť do Česka
Zdielať na

Pedofila, ktorého obeťami boli aj Slovenky, vydajú späť do Česka

ŽILINA / Muža, ktorého v Českej republike stíhajú celkovo za 153 prevažne sexuálnych trestných činov, zadržali na Slovensku. Po dvoch týždňoch, ktoré strávil vo vydávacej väzbe súhlasil s vydaním do Českej republiky.

Česi Jaroslava stíhajú za celkovo 153 prevažne sexuálnych trestných činov, zadržali ho na Slovensku. Stalo sa tak na základe anonymného e-mailu. Podľa českej polície je 21-ročný Jaroslav najväčším internetovým pedofilom. 

Jaroslav Pulpán si vytvoril tisícky falošných profilov. Vystupoval ako policajt, psychológ či gynekológ. Podľa polície oslovil viac ako 4 500 dievčat. Obvinenie si prebral 9. septembra a zmizol na Slovensko. Ani tu neprestal so zvrhlosťami. Na internete  podľa polície oslovoval dievčatá vo veku 7 až 21 rokov. Žiadal od nich erotické fotky. Ak sa vzpierali, vyhrážal sa im. 

"Boli sme z toho prekvapení v takejto miere sme sa s takýmto prípadom nestretli," hovorí kriminalista.

Jedno z českých dievčat sa zverilo rodičom, k Jaroslavovi tak vtrhla polícia, zabavili mu počítač, tablet a viac ako rok analyzovali tisícky dokumentov. Začiatkom septembra si Jaroslav  prebral obvinenie a zmizol na Slovensko.

Zamestnal sa v žilinskej kórejskej firme. Zadržali  ho 5. októbra, a to na základe oznámenia televízie JOJ. 

Na prokuratúru ho predviedli v putách, rozhodovali o jeho vydaní. "Jaroslav P. súhlasil s vydaním do Českej republiky," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisárik. Do desiatich dní by ho mali vydať na trestné stíhanie českým orgánom. 

Súvisiace články