Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zrážka auta s motorkou na Čertovici
Zdielať na

Zrážka auta s motorkou na Čertovici

ČERTOVICA / Horský priechod Čertovica bol vo štvrtok večer neprejazdný. Dôvodom bola vážna dopravná nehoda. Pri zrážke osobného auta s motorkou sa ťažko zranila 32-ročná motorkárka. Ženu s podozrením na vnútorné zranenia previezli záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Odtiaľ ju vrtuľník transportoval do Banskej Bystrice.

Dopravná nehoda sa stala medzi Vyšnou a Nižnou Bocou, krátko pred šiestou hodinou večer. Motocyklistka sa tam zrazila s osobným autom. 

Spolu s manželom, ktorý išiel na motorke pred ňou schádzala smerom na Liptovský Hrádok. Zo zatiaľ nezistených príčin sa čelne zrazila s oprotiidúcim autom. Tridsaťdvaročná Adriana z Komárna preletela cez auto a zostala nehybne ležať na ceste. 

V aute, s ktorým sa zrazila, bol lekár, Spolu s jej manželom jej podali prvú pomoc. "Jednotka bola privolaná k nehode motocyklistu a osobného auta. Po príjazde sme poskytli prvú pomoc, motocyklistka bola ťažko zranená," uviedol veliteľ zásahu Dušan Sabaka.

Žena mala zlomené zápästie, sťažovala sa na bolesti brucha, mala problémy s dýchaním. Z nemocnice v Liptovskom Mikuláši ju museli záchranárskym vrtuľníkom, ešte vo večerných hodinách transportovať do nemocnice v Banskej Bystrici. Cesta bola v tomto úseku na približne hodinu úplne uzavretá. Presné okolnosti nehody vyšetruje polícia.

Súvisiace články