Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Lamy vedia byť aj agresívne, pocítil to ich slovenský chovateľ
Zdielať na

Lamy vedia byť aj agresívne, pocítil to ich slovenský chovateľ

BELÁ / Exotické zvieratá z obce Belá sú už doma. Vo štvrtok chovateľovi z tejto dediny ušli dve lamy a osol, keď im zabudol privrieť vrátka v maštali. Somára Arnošta chytil pomerne rýchlo, no s lamami to také jednoduché nebolo.

Lamy sú teraz už pokojné, ale chovateľ si svoje odtrpel, kým ich odchytil. Strakatý samec Lamaček a jeho biela partnerka, ktorá meno nemá, sa vo voľnej prírode túlali dlhé hodiny. Správali sa presne tak, ako predpokladal zverolekár, teda že sa pridajú k nejakému stádu.

Tri dni potom, čo ušli, ich Erich zbadal pri ministáde kráv. Samozrejme, chcel ich mať naspäť na svojom dvore. Nepočítal s tým, čo toto na prvý pohľad krotké zvieratko, môže urobiť. Uchopil ju za krk a to sa lame nepáčilo. "Tak ma vyhodila, že som šípku skočil," hovorí dnes už s úsmevom majiteľ zvierat.  Aby toho nebolo málo, keď doráňaný ležal na zemi, pustil sa do neho Lamaček. "Chytil som tú samicu za krk a samec si asi myslel, že ju beriem na rande a išiel po mne," žartuje majiteľ. Zvieratá, ktoré utiekli, bol dnes prezrieť ich ošetrujúci veterinár. Lamy aj oslík Arnošt sú v poriadku. Chovateľ si dal sľub, že vrátka na ich maštali už otvorené nenechá.

Súvisiace články