Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti z Liptovského Mikuláša zachránili dezorientovaného muža
Zdielať na

Policajti z Liptovského Mikuláša zachránili dezorientovaného muža

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Neviem kde som, som zranený a potrebujem vašu pomoc. Približne takto znel telefonát na linku 158, ktorý prijali v skorých ranných hodinách policajti na operačnom stredisku v Žiline. Podľa lokalizácie mobilného telefónu sa nachádzal neďaleko Liptovského Mikuláša.

Operačný dôstojník so zraneným mužom neustále komunikoval a snažil sa zistiť, kde je. Dôležitá indícia bola, keď v telefóne započul prechádzajúci vlak. 

V teréne v tom čase boli všetky dostupné hliadky. Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky na stanici v Liptovskom Mikuláši zistili, ktorý vlak operátor s najväčšou pravdepodobnosťou počul. Podľa toho určili, že bude niekde medzi Beňadikovou a Podtúrňou. 

"Nakoľko sme hľadaného nevedeli nájsť, tak prostredníctvom megafónu, ktorý je na služobnom aute, som na neho kričal. Vtedy volal s operačným a povedal muž, že počuje megafón," hovorí príslušník Pohotovstnej motorizovanej jednotky Alexander Krakovský.

Vlakom z práce

Krátko na to našli vedľa koľajníc stojaceho muža. Oblečené mal krátke nohavice a tričko, celý bol od krvi. Na tele mal viacero zranení. Policajti ho vzali do svojho služobného auta. Bol podchladený. 

Záchranári ho s mnohopočetnými zraneniami celého tela odviezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Ako sa ocitol na trati a čo sa mu stalo, doteraz nie je jasné. Okolnosti jeho zranení preveruje polícia. Jozef (49) z prešovského kraja vedel len to, že išiel domov vlakom z práce.

Súvisiace články