Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragická nehoda pri Ružomberku. Čech čelnú zrážku neprežil
Zdielať na

Tragická nehoda pri Ružomberku. Čech čelnú zrážku neprežil

RUŽOMBEROK/HUBOVÁ / Život 57-ročného českého vodiča vyhasol v piatok podvečer neďaleko Ružomberka. Z protismeru mu do jazdnej dráhy vyletelo luxusné auto. Silný čelný náraz auto úplne zdemoloval. Vodič Octavie zomrel na mieste, druhý skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici.

Tragická nehoda sa stala popoludní. Podľa viacerých svedkov sa pod ňu podpísal nevydarený predbiehací manéver vodiča Mercedesu.

"Šesťdesiatštyriročný vodič z okresu Rožňava smeroval od Martina do Ružomberka. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim autom," informoval žilinský krajský hovorca Radko Moravčík.

Neprežil

Za volantom Octavie sedel 57-ročný Čech. Po silnom náraze ho v aute uväznila zdemolovaná karoséria. Pomôcť sa mu pokúsili viacerí okoloidúci vodiči, no muž na mieste podľahol svojim zraneniam. Telo nebohého zo zdemolovaného vraku vyslobodili až hasiči.

"Druhý vodič bol pri vedomí, utrpel ale vážne poranenia celého tela. Po ošetrení ho previezli do ružomberskej nemocnice," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Prípad už vyšetruje polícia.

Súvisiace články