Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zemetrasenie v Taliansku je božím trestom za svadby gejov, tvrdí kňaz
Zdielať na

Zemetrasenie v Taliansku je božím trestom za svadby gejov, tvrdí kňaz

Zdroj: ISIFA

RÍM / Nedávne zemetrasenia v Taliansku sú podľa talianskeho kňaza Giovanniho Cavalcoliho božím trestom za urážanie rodiny a dôstojnosti manželstva, predovšetkým homosexuálnymi svadbami. Kňaz a teológ na fakulte náboženstva Cavalcoli za svoje slová si po niekoľkých dňoch vyslúžil hnev Vatikánu, uviedli talianske médiá.

Kňaz známy svojimi extrémnymi postojmi povedal svoj provokatívny výrok v rozhlasovej stanici Radio Maria v nedeľu 30. októbra, kedy strednú oblasť Ombrie postihlo silné zemetrasenie, ktoré pripravilo o strechu nad hlavou viac než 15 000 ľudí. Otrasy o sile 5,4 stupňa tiež zranili najmenej 20 ľudí. 

Vatikán v piatok kňazove odsúdil s tým, že pojem božej pomsty je pohanskou víziou z čias pred kresťanstvom. Vysoký predstaviteľ Vatikánu Angelo Becciu sa aj v mene pápeža Františka ospravedlnil všetkým ľuďom, ktorých zemetrasenie nejakým spôsobom zasiahlo. Kňazovo tvrdenie podľa neho uráža veriacich a pohoršuje neveriacich. 

Ľudské hriechy

Otec Cavalcoli si ale z kritiky Vatikánu zjavne nič nerobí. V inej rozhlasovej stanici v noci z piatka na sobotu zopakoval svoje presvedčenie, že zemetrasenia sú naozaj vyvolávané "ľudskými hriechmi"

"Vatikán? Nech si tam znovu preštudujú svoj katechizmus!," odkázal sídlu svetovej rímskokatolíckej cirkvi.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy