Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pomáhať a chrániť. Policajti z Liptova zachránili život samovrahovi
Zdielať na

Pomáhať a chrániť. Policajti z Liptova zachránili život samovrahovi

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V Liptovskom Mikuláši sa pokúsil svoj život skokom z mosta ukončiť 65-ročný muž. Dôchodca iba v pyžame a papučiach utiekol z miestnej nemocnice. Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky ho zbadali v poslednej chvíli.

Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky v smere od centra, keď si na moste nad riekou Váh všimli skupinu rozrušených mávajúcich ľudí. "Okoloidúci nám povedali, že pán prepadol cez zábradlie. Ležal na bruchu a hlavu si ponoril do vody," hovorí príslušník Pohotovostnej motorizovanej jednotky Alexander Krakovský. 

Policajti okamžite pribehli k mužovi a vytiahli ho na breh. Šesťdesiatpäťročný Jaroslav mal oblečené tenké pyžamo, na nohách mal papuče. Podľa toho, čo povedal policajtom, ušiel z neďalekej nemocnice a chcel sa zabiť. Dôvod svojho skratového konania im neprezradil. "Niekoľkokrát sa snažil dostať do vody, znemožnili sme mu to. Čakali sme na príjazd Rýchlej zdravotnej pomoci a na nosidlách sme ho vytiahli hore," uviedol Krakovský. 

Muž bol agresívny

Muž bol podľa hovorkyne záchranárov agresívny. "Pacient bol výrazne agresívny, podchladený a na hlave mal malú odreninu. Po ošetrení ho záchranári previezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová. 

Samovražde zabránili pred pár dňami aj policajti v susednom Ružomberku. Dostali oznámenie, že neďaleko železničnej trate sedí žena, ktorá plače a chce skočiť pod vlak.

"Hliadka mala informáciu z operačného strediska, že za chvíľu bude miestom prechádzať rýchlik. Policajti okamžite vybehli zo služobného motorového vozidla a ženu, ktorá kládla aktívny odpor, vytiahli z koľajiska do bezpečnej vzdialenosti. Svojím okamžitým a rozhodným zásahom tak zachránili život 42 ročnej Ružomberčanke," uviedol hovorca žilinských krajských policajtov Radko Moravčík.

Súvisiace články