Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri tragickej nehode v Žiline zomrela mladá matka
Zdielať na

Pri tragickej nehode v Žiline zomrela mladá matka

ŽILINA / Na ceste I/18 na vjazde do Žiliny v smere od Martina došlo krátko pred ôsmou hodinou ráno k čelnej zrážke nákladného a osobného auta. V osobnom aute sa v čase zrážky viezla mladá rodina - rodičia a ich 9-mesačný synček. Ťažko zranenú ženu vytiahol ihneď po nehode vodič nákladiaku spolu s lekárkou, ktorá išla náhodou okolo. Žiaľ, dvadsaťdeväťročná žena zraneniam podľahla.

Z doposiaľ presne nezistených príčin 30-ročný vodič jazdiaci na vozidle Honda Accord v smere od Martina do Žiliny prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil protiidúcim nákladným autom Iveco, ktoré viedol 44-ročný vodič.

Vodič nákladného auta ihneď po nehode vybehol z kabíny, aby vytiahol z auta šoféra osobného auta. "Povedal mi, že zaspal," tvrdí vodič nákladiaku. 

Dieťa v autosedačke

V aute sedela na zadnom sedadle ešte aj šoférova 29-ročná žena a ich dieťa. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania bola pripútaná, rovnako ako dieťa sediace v autosedačke. Mladú ženu oživovali svedkovia spolu s lekárkou, ktorá išla náhodou okolo. Žiaľ, žena neskôr ťažkým zraneniam podľahla.

Vodič osobného auta utrpel zranenia presne nezisteného rozsahu a previezli ho do nemocnice. Vodič nákladného auta vyviazol bez zranení, dychová skúška u neho požitie alkoholických nápojov nepotvrdila. U vodiča osobného auta nariadili odber krvi.

Škodu na vozidlách odhadli na približne 10 tisíc eur. Prípad prevzal vyšetrovateľ, okolnosti dopravnej nehody sú naďalej predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články