Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tínedžer vletel nákladiaku medzi nápravy. Zrážku neprežil
Zdielať na

Tínedžer vletel nákladiaku medzi nápravy. Zrážku neprežil

BYTČA / Vp štvrtok ráno sa priamo v Bytči stalo nešťastie, pri ktorom prišiel o život len 16- ročný tínedžer. Tibor vletel s bicyklom priamo medzi nápravy nákladiaka. O život chlapca bojovali policajti aj záchranári.

Šokovaný 43-ročný vodič nedokázal urobiť nič, aby tragédii zabránil, ihneď ale vyskočil z auta a ťažko zranenému chlapcovi bežal na pomoc. O život tínedžera bojovali aj policajti. Prvú pomoc mu ako prví poskytli policajti z Bytče. Na miesto priletel aj záchranársky vrtuľník. Šestnásťročný chlapec prechádzal na bicykli po chodníku a v rukách mal podľa svedkov držať škatuľu a zrejme preto nestihol zabrzdiť. 

"Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo za kruhovým objazdom k stretu nákladného vozidla s cyklistom," informuje hovorca žilinskej polície Radko Moravčík. Do Bytče prileteli aj leteckí záchranári, tí odlietali bez pacienta. "Po prílete k miestu nehody pokračoval lekár leteckých záchranárov v rozšírenej resuscitácii, ktorá aj napriek veľkej snahe všetkých záchranárov nebola úspešná," povedala hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

"Bola tam polytrauma, zranenia hrudníka nezlúčiteľné so životom," povedal lekár Jozef Bariak.

Súvisiace články