Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ryanair s rušením letov nekončí, do marca ich zruší ďalších 18 tisíc
Zdielať na

Ryanair s rušením letov nekončí, do marca ich zruší ďalších 18 tisíc

BRATISLAVA / Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair predĺži rušenie niektorých letov o ďalších päť mesiacov. Spoločnosť informovala, že od novembra do marca zruší 18 tisíc letov, čo ovplyvní zhruba 400 tisíc cestujúcich.

V zimnom letovom poriadku, teda od novembra do marca, bude zrušených celkom 34 pôvodne naplánovaných trás. Pri letoch na Slovensko bude zrušený spoj medzi Bratislavou a Solúnom.

"Oddnes nebudú v zime ani v lete 2018 v letovom poriadku žiadne ďalšie rušenia letov,“ citovala BBC šéfa Ryanairu Michaela O’Learyho. Ryanair dúfa, že vďaka zrušeniu letov a pomalšiemu rastu prepravy, než sa čakalo, bude mať v zimnom období dostatok posádok a voľných lietadiel, aby už nemusel rušiť ďalšie lety.

Firma už skôr uviedla, že k rušeniu letov ju prinútilo niekoľko faktorov. Hlavným dôvodom je to, že si personál musí do konca roka vybrať voľno, ale firma tento plán zle odhadla a má nedostatok pilotov. Ryanair tiež zníži počet lietadiel o 25 a od apríla budúceho roku o ďalších desať. To by malo obmedziť riziko ďalšieho rušenia letov. Firma teraz má vo svojej flotile viac ako 400 lietadiel.

Cestujúcim, na ktorých bude mať rušenie letov dopad, ponúkne Ryanair alternatívne lety alebo vrátenie peňazí. Cestujúcim, ktorých zasiahne rušenie letov do konca októbra, Ryanair tiež poskytol poukaz na zľavu, na jednosmerné letenky 40 eur a spiatočné 80 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy