Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia v Žiline. Muž (40) vyskočil z okna, jeho mamu (80) dobodala vnučka (18)
Zdielať na

Tragédia v Žiline. Muž (40) vyskočil z okna, jeho mamu (80) dobodala vnučka (18)

ŽILINA / Veľké nešťastie stihlo v sobotu jednu žilinskú rodinu. Krátko na to, ako 40-ročný muž zahynul po páde z okna bytu na piatom poschodí, zomrela násilnou smrťou aj jeho 80-ročná mama. Policajti už zisťujú, ako došlo k tejto udalosti.

Na žilinskom sídlisku Vlčince sa stala v sobotu obrovská tragédia, najprv zomrel syn a potom aj jeho mama. Keď dorazila k paneláku redaktorka TV JOJ Iveta Marešová, kde sa odohralo nešťastie, vyľakaní susedia jej začali rozprávať, čo počuli a videli. Podľa ich slov najskôr sa v jednoizbovom byte udial vážny rodinný incident.

"Počula som, ako niekto vypadol z okna. Vyšla som von. Počula som krik, tak som vyšla von aj so psom a išla som popod okná. Pod oknami ležal padnutý muž," povedali pre TV JOJ susedia. 

Pri mŕtvom mužovi na zemi, bola v šoku jeho dcéra. Záchranári ju upokojovali. Vtedy začali postupne prichádzať jeho ďalšie deti. Samozrejme, zo smrti otca, boli veľmi rozrušené. Aj 18 ročná Lucka. Podľa svedkov túto situáciu zvládnuť nedokázala. 

"Plakali nad ním a vykrikovala, že chce ísť hore a že zabije babku. Stáli tu policajti a nič neurobili," hovorí jedna zo svedkýň udalostí. Ako dodala ďalšia svedkyňa, suseda upozorňovala policajtov, že treba túto babku chrániť a že jej hrozí nebezpečenstvo. Podľa susedov, Lucia  sa vrátila hore do bytu, dopichala babku a zišla naspäť pod okná s krvavými rukami. 

"Napriek rýchlemu zásahu a resuscitácii boli bodné zranenia, ktoré žena utrpela, nezlúčiteľné zo životom," uviedol hovorca záchranárov Vladimír Vanko.

K paneláku, kde zrejme vyústil konflikt do tragickej udalosti, prišiel aj dedko, ale z maminej strany. Čiže svokor nebohého muža. "Pribehla Lucka a kričala - Dedo, ja som tú suku zabila. Ale ako sa mohla dostať z tej izby dole, keď tam boli policajti, to tiež nechápem," povedal pre TV JOJ starý otec Lucie.

Dievčina nebola triezva. Pri dychovej skúške jej namerali viac než jedno promile alkoholu. Lucia študuje v 3. ročníku na Obchodnej akadémii v Žiline. Policajti preverujú celý sled udalostí. A inšpekcia ministerstva vnútra vyšetruje, ako postupovala hliadka, ktorá prišla na miesto, keď ležal na zemi 40-ročný muž a jeho mama hore v byte ešte žila.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina Radka Moravčíka, na mieste policajti vykonávajú procesné úkony.

"Dnes predpoludním, 27. mája, v Žiline na sídlisku Vlčince došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k úmrtiu 40 ročného muža a 80 ročnej ženy. V súvislosti s udalosťami bola zadržaná 18 ročná žena. Policajti momentálne vykonávajú všetky potrebné prvotné procesné úkony, preto z dôvodu možného zmarenia, alebo sťaženia vyšetrovania nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie. Tie poskytneme akonáhle to dovolí situácia, " dodal Radko Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy