Skoro jasno
15°
Bratislava
V Liptovskom Hrádku sa prevrátil raft. Mama sa utopila
Zdielať na

V Liptovskom Hrádku sa prevrátil raft. Mama sa utopila

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / V sobotu predpoludním sa vybrala rodina raftovať v Liptovskom Hrádku na rieku Belá. Dvaja dospelí a tri deti.

Podľa informácií televízie JOJ dve dievčatká (7,8) zachránili okoloidúci ľudia, muž mal v nosiči pred sebou trojročného chlapčeka. Oboch vzal do nemocnice vrtuľník.

"Ja som zbadal len tie ružové vesty, medzi nimi bolo tak 50 metrov rozdiel, medzi tými deťmi. Tak som kričal hybaj ratovať, tak ten do vody vošiel, a jedno chytil," opisuje svedok. 

Druhé dieťa unášal prúd veľmi rýchlo. Ľudia, ktorí sa prechádzali po brehu ho vytiahli o niekoľko stoviek metrov ďalej. Obe dievčatá vo veku 7 a 8 rokov, sa udržali nad hladinou len vďaka záchranným vestám. Ich len 3-ročného brata mal otec v postroji, z vody sa mu podarilo dostať vlastnými silami. "Po pristátí záchranárskeho vrtuľníka si lekárka leteckých záchranárov prevzala do svojej starostlivosti muža a 3-ročného chlapca. Obaja utrpeli len povrchové poranenia, ktoré si nevyžiadali letecký transport do nemocnice, ostali teda ponechaní v starostlivosti pozemnej záchrannej službe. Ďalšie dve zranené deti boli prevezené do nemocnice pozemne," informuje hovorkyňa LZS ATE Zuzana Hopjaková.

Tridsaťsedemročná mama ako jediná nemala vestu. Záchranné zložky po nej pátrali, krátko po 15tej hodine ju našli utopenú. Podľa svedkov bola rodina z Bratislavy. 

Pred rokom vypadol v Liptovskom Hrádku z raftu muž. Zomrel:

Súvisiace články