Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sheila, ktorá pomočila a spálila korán, je opäť za mrežami
Zdielať na

Sheila, ktorá pomočila a spálila korán, je opäť za mrežami

RUŽOMBEROK / Po víkendovej bitke a streľbe zostáva 24-ročná Sheila vo väzbe. Kým jej 19-ročnú kamarátku stíha polícia za prečin výtržníctva na slobode, Sheila si na výsledok vyšetrovania počká za mrežami. Mladá Ružomberčanka je, zdá sa, nepoučiteľná. Len prednedávnom ju z väzby prepustili. Za mreže a do povedomia verejnosti sa vtedy dostala vďaka videu, v ktorom pomočila a spálila korán.

Po vyčíňaní v klube rozhodol o ďalšom osude 24-ročnej Sheily sudca okresného súdu v Ružomberku ešte vo večerných hodinách. Mladú Ružomberčanku predviedla policajná hliadka na súd s putami na rukách krátko pred ôsmou večer. Sudca rozhodoval, či ju po víkendovej bitke v herni a streľbe z plynovej pištole, budú stíhať na slobode alebo väzobne. Ešte pred budovou súdu, v sprievode policajtov, sa stihla vyhrážať útokom redaktorke TV JOJ.

Po vyše hodine Sheila opustila budovu súdu s putami na rukách. Sudca schválil návrh prokurátora a vzal obvinenú do väzby. Existuje totiž dôvodná obava, žeby mohla pokračovať v páchaní trestnej činnosti. "Sheila bola vzatá do väzby, napriek tomu, že bola nie tak dávno prepustená Najvyšším súdom SR z väzby na slobodu a väzba u nej bola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka. V pomerne krátkej dobe sa dopustila ďalších dvoch skutkov, ktoré vykazujú znaky trestného činu," vysvetlil sudca. Uznesenie dosiaľ nie je právoplatné, nakoľko proti nemu Sheila podala sťažnosť.

​Len pred pár týždňami ju na základe rozhodnutia senátu Najvyššieho súdu prepustili z väzby a nahradili ju dohľadom probačného a mediačného úradníka. Za mreže sa vtedy Sheila dostala po zverejnení videa, na ktorom pomočila a spálila korán.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy