Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dediči sa nevedia k svojmu majetku dostať, mesto má zviazané ruky
Zdielať na

Dediči sa nevedia k svojmu majetku dostať, mesto má zviazané ruky

BRATISLAVA / Maják nádeje, kde mali nájsť bezpečný úkryt týrané ženy a ich deti, mal byť šľachetným charitatívnym projektom. Lenže skončil na súde. A o svoje nároky bojuje aj dedička pôvodného majiteľa budovy.

Pani Grey vzali dom starých rodičov komunisti a dodnes sa ho nepodarilo vrátiť do rúk rodiny. V minulosti v ňom sídlil Maják nádeje. "Už dvadsať päť rokov sa snažím dostať túto budovu naspäť," povedala pani Grey. Budova medzitým už prešla troma neúspešnými kolami exekučnej dražby. "Karpatská 10 už bola predaná Majáku nádeje. Mestská časť už nemá právny vzťah k tejto nehnuteľnosti," povedala zástupkyňa starostu bratislavskej mestskej časti Staré mesto Jana Španková.

Mesto pritom niekdajšie vlastníctvo preukazuje jediným dokumentom z roku 1966, ktorého originál navyše pravdepodobne neexistuje. "V živote by starí rodičia nedali ten dom len tak. Lebo za komunizmu boli perzekvovaní," vraví bratranec vnučky pôvodných majiteľov domu. 

Dom podlhovastého pôdorysu pokračuje záhradou, za ktorú pani Grey dlhé roky platí mestu daň. Do svojej záhrady sa však nemôže dostať. Mestská časť, ktorá za záhradu dostáva zaplatenú daň, s tým vraj nič nevie urobiť. "Mestská časť neskúma, či sa niekto môže alebo nemôže dostať na svoj pozemok," doplnila zástupkyňa starostu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy