Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovenka roztrhala, pomočila a zapálila Korán. Šíriace sa video môže ohroziť bezpečnosť Slovákov
Zdielať na

Slovenka roztrhala, pomočila a zapálila Korán. Šíriace sa video môže ohroziť bezpečnosť Slovákov

SLOVENSKO / Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom mladá Slovenka pod slovenskou vlajkou roztrhá, pomočí a následne podpáli sväté písmo moslimskej viery - Korán. Takýmto konaním môže vážne ohroziť nielen seba, ale aj bezpečnosť každého Slováka a Slovenska.

Video má státisícové videnia na sociálnych sieťach a šíri sa najmä na zahraničných stránkach. Niektoré odkazy Facebook blokuje, no objavujú sa stále nové kópie. Podľa expertky na trestné právo, Slovenka mohla spáchať zverejnením videa hneď niekoľko trestných činov súčasne. Od hanobenia rasy, národa a presvedčenia, až po podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. "Po vzhliadnutí toho videa sa dá povedať, že tam boli pravdepodobne naplnené znaky trestných činov, extrémistických," hovorí expertka na trestné právo, Lucia Kurilovská. Redakcia TV JOJ poslala video na Prezídium policajného zboru SR, ktoré sa ním už zaoberá.

Slovenka sa údajne nachádza vo Fínsku a je na ňu podaných už niekoľko trestných oznámení. Zrejme si z toho ťažké hlavu nerobí, lebo odkazuje:
"Že je na mňa podané nejaké trestné oznámenie, to ma nezastaví. Odkazujem všetkým, aj policajtom, nikto ma nezastaví." Na video reagovali už desiatky cudzincov, viacerí na internete zverejňujú svoje blogy s tým, že si spájajú aktivity tejto dievčiny so Slovenskom a postojmi Slovákov.  V čase terorizmu môže táto provokácia vážne ohroziť bezpečnosť Slovenska, aktérka má za sebou tiež štátny symbol - zástavu. Pálenie základu moslimskej viery a svätej knihy sa považuje za neodpustiteľný čin. Polícia zatiaľ neuviedla, či už vo veci začala trestné stíhanie. Dievčina by sa mohla vyhnúť trestnému stíhaniu len vtedy, ak by sa preukázalo, že je vážne psychicky chorá.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy