Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Liptovských Sliačoch vyletelo auto z trate, zachytilo usporiadateľa
Zdielať na
Žilina

V Liptovských Sliačoch vyletelo auto z trate, zachytilo usporiadateľa

LIPTOVSKÉ SLIAČE / V piatok večer sa stala nehoda na pretekoch minirally. Auto vyletelo z trate a zachytilo jedného z usporiadateľov preteku. Obsah článku nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

V piatok po 19:00 na pretekoch minirally cup v Liptovských Sliačoch vyletelo pretekárske auto z trate a zachytilo jedného z usporiadateľov. Podľa svedkov bol 24-ročný muž po nehode v bezvedomí, prvú pomoc mu dávali diváci, ktorí stáli neďaleko miesta nehody. "Ja som počul len to, že Poliaci išli do zákruty 170 km/h a dostali šmyk," hovorí svedok nehody.

"Utekali sme poskytnúť prvú pomoc, sme zistili, že chlap dýcha, otváral oči, dali sme ho do stabilizovanej polohy a volali sme záchrannú službu," opisuje svedok, profesionálny hasič Jozef Huntoš.

S otrasom mozgu a poraneným ramenom a kolenom previezli muža záchranári do nemocnice v Ružomberku. Piatkovú časť pretekov po nehode zrušili. Okolnosti kolízie vyšetruje polícia.

"Bol to silný náraz, chlapa vyhodilo 3-4 metre, rovno na čelné sklo," opisuje Huntoš. "Muž utrpel pri náraze predbežne ľahké zranenia. Tridsaťdeväťročný vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Okolnosti nehody šetrí polícia v Ružomberku," informuje hovorkyňa žillinskej polície Jana Balogová.

Súvisiace články