Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záchranári hľadali celú noc strateného turistu
Zdielať na

Záchranári hľadali celú noc strateného turistu

LIPTOVSKÝ HRÁDOK, ŠTRBA / V Západných Tatrách hľadali v noci horskí záchranári strateného 49-ročného turistu. Jeho mobilný telefón lokalizovali policajti medzi Liptovským Hrádkom a Štrbou. Do terénu vyrazilo sedem profesionálov, po nezvestnom mužovi nebolo vo vytipovanej lokalite ani stopy.

Všetko to začalo, keď na tiesňovú linku 112 zavolala vystrašená žena. Oznámila, že jej 49-ročný syn sa nevrátil z túry na Baranec. Operačné stredisko okamžite kontaktovalo horských záchranárov v Západných Tatrách. Matka naposledy telefonovala so svojím synom o pol piatej podvečer, neskôr jej už mobilný telefón nedvíhal.

Do terénu ho vyrazilo hľadať sedem profesionálnych záchranárov. Na základe lokalizácie mobilného telefónu prešli okolie modrého a žltého turistického chodníka okolo Holého vrchu až do Konskej, skontrolovali Jamnícku dolinu avšak bezvýsledne. Ráno pred siedmou hodinou prišla nečakaná správa. Stratený turista sa živý a zdravý objavil doma. Nikomu sa neozýval, lebo údajne stratil mobilný telefón.

Súvisiace články