Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti museli strieľať. Páchateľov, ktorí kradli na pošte a v sklade, už majú
Zdielať na

Policajti museli strieľať. Páchateľov, ktorí kradli na pošte a v sklade, už majú

SENEC / V Seneckom okrese mizli zásielky zo skladu a pošty. Seneckým policajtom sa podarilo objasniť prípady týchto krádeží. Prsty v nich mali traja páchatelia. Pri jednom z nich dokonca museli použiť varovné výstrely.

Policajti Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Senci dôslednou operatívno-pátracou činnosťou objasnili prípady krádeží zásielok z priestorov skladu prepravnej spoločnosti v Ivanke pri Dunaji a pošty v Tomášove. Jakuba a Samuela, dôvodne podozrivých z tejto trestnej činnosti policajti vypátrali a na základe súhlasu prokurátora v piatok (08.06.2018) v popoludňajších hodinách v Seneckom okrese obmedzili na osobnej slobode a zadržali.

"Pri zadržaní podozrivý Jakub na výzvy policajtov, aby vystúpil z vozidla v ktorom sa nachádzal nereagoval, zaradil rýchlosť a snažil sa s vozidlom ujsť. Potom, čo policajt v súlade so zákonom použil služobnú zbraň, konkrétne tri varovné výstrely do vzduchu, podozrivý Jakub vozidlo zastavil. Následne mu policajti založili putá a eskortovali ho na príslušné policajné oddelenie," tvrdí hovorkyňa Lucia Miháliková z KR PZ v Bratislave.

Pri použití donucovacích prostriedkov nebol nikto zranený. Vyšetrovateľ Policajného zboru na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a vykonaných procesných úkonov vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže 21-ročnému Jakubovi z okresu Senec a umiestnil ho do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

"​Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený od konca novembra 2017 objednať tovar, ktorý si mal následne nechať zaslať na osobný odber do prepravnej spoločnosti v Ivanke pri Dunaji, z ktorého sa dňa 16.01.2018 v nočných hodinách pokúsil zásielky odcudziť. Pri pokuse odcudziť zásielky bol vyrušený skladníkom. Škoda, ktorá by bola spôsobená krádežou zásielok bola vyčíslená na takmer 119 130,- eur," potvrdila Miháliková.

Jakub čelí zároveň ďalším dvom obvineniam zo zločinu krádeže a to formou spolupáchateľstva. V prvom prípade sa mal dňa 31.05.2018 spolu s obvineným 19-ročným Samuelom z okresu Senec vlámať do budovy Slovenskej pošty na Hlavnej ulici v obci Tomášov, odkiaľ mali odcudziť 14 kusov zásielok. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na viac ako 16 500.- eur. Aj v prípade obvineného Samuela bol vyšetrovateľom spracovaný podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby.

V druhom prípade zo dňa 03.06.2018 sa mal v nočných hodinách Jakub opäť vlámať do budovy Slovenskej pošty na Hlavnej ulici v obci Tomášov. Tento krát s ďalším obvineným 37-ročným Marekom z Partizánskeho, ktorý je stíhaný na slobode, mali odcudziť zásielku v hodnote 852.- eur. Prípadom sa naďalej zaoberá odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Senci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy