Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Havária kamióna na vyťaženom úseku. Osobné auto mu vošlo do cesty
Zdielať na

Havária kamióna na vyťaženom úseku. Osobné auto mu vošlo do cesty

NITRICA / Cestu medzinárodného významu medzi Novákmi a Trenčínom v pondelok dopoludnia zablokoval kamión. Prevrátil sa nabok potom, čo sa vyhýbal autu, ktoré predbiehalo a ocitlo sa v protismere. Nehoda sa stala pri obci Nitrica, na úseku ktorý patrí k mimoriadne nehodovým.

Kamionista doplatil na bezohľadnú jazdu vodičov, ktorí išli v protismere. K nehode došlo na úseku cesty pri obci Nitrica. Vodič naložil štrk v neďalekom kameňolome. Len čo vyšiel na hlavnú cestu, tak sa podľa slov svedkov, v protismere objavilo osobné auto, ktoré predbiehalo kolónu. Kamionista sa mu snažil vyhnúť. Zadné kolesá návesu mu vbehli na krajnicu a odtiaľ do jarku. "On nešiel rýchlo, len oproti idúce autá sa potrebovali ponáhľať," povedal Peter Rybanský z odťahovej služby. 

Kamión sa prevrátil nabok a zablokoval oba jazdné pruhy.  Jeho vodič vyšiel z kabíny po vlastných nohách. Našťastie neutrpel žiadne zranenia. Vodič, ktorý kolíziu spôsobil nezastavil a pokračoval v jazde. Hasiči mali plné ruky práce s havarovaným kamiónom. Vytekali z neho prevádzkové kvapaliny. "Unikal hydraulický olej a olej z motora," vyjadril sa veliteľ zásahu Hasičského zboru v Prievidzi Ivan Molnár.

​K nehode došlo len pár metrov od miesta, kde havarovala dodávka s ošetrovateľkami. V októbri 2017 sa tu čelne zrazil kamión a dodávka. V nej sa viezlo sedem ošetrovateliek, ktoré sa vracali domov z Rakúska. Nehodu neprežila ani jeden z nich. Na mieste bol mŕtvy aj muž ktorý šoféroval. Táto tragédia ešte vyšetrená nie je. Policajti stále čakajú na znalecký posudok. Kamión, ktorý viezol štrk blokoval cestu niekoľko hodín. 

Pozrite si archívnu reportáž o nehode, kde vodič prešiel do protismeru: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy