Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Išiel s kamarátmi k vode, pošmykol sa a začal sa topiť. Jeho telo našli v dvojmetrovej hĺbke
Zdielať na

Išiel s kamarátmi k vode, pošmykol sa a začal sa topiť. Jeho telo našli v dvojmetrovej hĺbke

STRÁŽSKE / Veľké nešťastie sa stalo včera podvečer na rieke Laborec v mestskej časti Krivošťany v Strážskom. O život 14-ročného Alexa tam desiatky minút bojovali hasiči aj záchranári. Chlapec sa išiel s kamarátmi kúpať, keď zmizol pod hladinou a viac sa z nej už nevynoril. Mladíka napokon previezli sanitkou do Humenskej nemocnice.

Mladík chcel stráviť nedeľné popoludnie pri vode. S kamarátmi sa preto išiel kúpať. Pri tom, ako schádzal po rebríku mal Alex však spadnúť do rieky a zmiznúť pod hladinou. Podľa slov miestnych sa pod nešťastný pád podpísal epileptický záchvat. "Išiel von z vody a ako išiel hore schodmi, tak spadol a už potom zostal vo vode a sa utopil. Ho chytili záchvaty a osudnou sa mu stala voda," opísal udalosť jeden zo svedkov.

 Michalovskí hasiči sa po príchode ihneď pustili do pátrania po topiacom sa mladíkovi. "Už počas prichádzania k zásahu sme mali oznámené, že chlapec je dlhší čas pod vodou," potvrdil Ján Kalanin, veliteľ zásahu HaZZ v Michalovciach. Jeho bezvládne telo našli v krátkom čase približne v dvojmetrovej hĺbke.

​Mladík strávil vo vode niekoľko desiatok minút, kým ho z nej vytiahli hasiči. Záchranné zložky vynaložili maximálne úsilie na to, aby zachránili Alexov život. Približne 30 minút ho na mieste oživovali. "Bol nám poskytnutý od rýchlej zdravotnej služby aj defibrilátor, ktorý nám ukazoval, že ešte nejaká možnosť tam je," potvrdil Ján Kalanin, veliteľ zásahu HaZZ v Michalovciach.

Záchranári následne naložili mladíka na nosidlá a urýchlene ho previezli do nemocnice v Humennom. Tam však ešte včera večer, žiaľ, zomrel. Presnú príčinu jeho smrti určí nariadená pitva.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy