Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Robert De Niro počas odovzdávania divadelných cien zaútočil na Trumpa
Zdielať na

Robert De Niro počas odovzdávania divadelných cien zaútočil na Trumpa

Archívna reportáž

NEW YORK / Americký oscarový herec Robert De Niro využil udeľovanie divadelných cien Tony ku kritike prezidenta Donalda Trumpa. Počas odovzdávania cien v nedeľu, ho opakovane urazil vulgarizmami. Herec už počas parlamentných volieb zaujal negatívny postoj voči Trumpovi.

Filmová hviezda De Niro patrí v umeleckých kruhoch k najhlasnejším odporcom republikánskej hlavy štátu. Počas prezidentských volieb podporoval práve neúspešnú demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clinton. "Chcem povedať jediné. F*ck Trump," povedal na úvod De Niro a následne na znamenie víťazstva zdvihol ruky hore. 

Publikum hercove slová ocenilo pochvalným krikom a potleskom, pri ktorom sa aj postavilo. "Už dávno nejde o to povedať, preč s Trumpom, ale je treba poslať Trumpa do ...," dodal herec. Následne De Niro pokračoval v uvedení pesničkára Bruce Springsteena, pri jeho uvedení vyzval k účasti na novembrových voľbách, pretože ide o pravdu, transparentnosť a charakternosť vlády. 

https://twitter.com/dabeard/status/1006008451154227200

Hercov prejav ale nemohol počuť každý. Televízia CBS totiž v momente vyslovenia vulgarizmu zvuk stlmila. V USA je totiž niekoľko rokov bežné, že sú živé prenosy o pár sekúnd oneskorené, napríklad aj z takéhoto dôvodu. "De Nirov komentár bol improvizovaný a nečakaný," uviedla televízia CBS vo svojom  vyjadrení. "Urážlivý slovník bol zo záznamu vymazaný," dodala. 

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako Trump hrozí clami na autá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy