Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tri autá sa zrazili pri Dobrej Nive, 24-ročný mladík nafúkal
Zdielať na

Tri autá sa zrazili pri Dobrej Nive, 24-ročný mladík nafúkal

DOBRÁ NIVA / Havária troch áut pri Dobrej Nive zablokovala hlavný ťah medzi Zvolenom a Krupinou na niekoľko hodín. Neskoro večer tu do seba nabúrali tri za sebou idúce autá. Podľa polície 24-ročný vodič neskoro zareagoval na kolónu áut pred ním. Po silnom náraze skončilo jedno z vozidiel, do ktorých narazil, v priekope prevrátené na streche. Pod nehodu sa podpísal aj alkohol, 24-ročný vodič mal viac ako jedno promile.

"Vodič Alfa Romeo zozadu narazil do Suzuki Swift, ktoré stálo v kolóne áut," informuje hovoryňa banskobystrickej polície  Andrea Petrovičová. Po náraze auto odhodilo do pred ním stojacej maďarskej dodávky. Odtiaľ ho odrazilo do priekopy, kde skončilo na streche. Štyridsaťosemročný vodič zostal uväznený pod kopou pokrčených plechov.

"V prvom rade sme vyprostili šoféra, ktorý bol v prevrátenom aute v garáte," opisuje hasič Tibor Gálik. Zranený vodič bol vo veľmi vážnom stave. Záchranári ho s mnohopočetnými poraneniami odvážali z miesta sanitkou.

Do zvolenskej nemocnice previezli s poranením hlavy aj 24-ročného vodiča, ktorý svojou nepozornou jazdou zrážku spôsobil. Podľa svedkov sa krátko po nehode pokúšal z miesta ujsť. Dokonca z auta odmontoval aj evidenčné čísla. Policajti zistili, že si za volant nesadol triezvy.

"Dvadsaťštyriročnému vodičovi Alfa Romeo bola pri dychovej skúške nameraná hodnota 0,51 mg alkoholu, čo je viac ako 1 promile," dodáva Petrovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy