Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Komárnom sa prehnali dve búrky, cestu cez Kremnické Bane uzavreli
Zdielať na

Komárnom sa prehnali dve búrky, cestu cez Kremnické Bane uzavreli

KOMÁRNO / Niekoľko desiatok hasičov zasahovalo v Komárne a v jeho okolí po silnom prívalovom daždi. Voda zatopila množstvo ciest, podchodov, pivníc, dvorov rodinných domov a záhrad.

V priebehu niekoľkých hodín zasiali Komárno dve mimoriadne intenzívne búrky spojené s veternou smršťou. Počas nich spadlo rekordných 79 milimetrov zrážok, čo spôsobilo v meste obrovské problémy.

Najhoršia bola situácia v Komárne a v Novej Stráži, kde hasiči neskoro do noci odsávali z pivníc vodu a pílili konáre, ktoré popadali na cesty. Do jedného z domov v Komárne dokonca udrel blesk, no oheň sa nestihol rozšíriť. 

Pred polnocou zase horelo v areáli družstva v Zlatnej na Ostrove. Na mieste zasahovali hasiči z Komárna a okolitých okresov. Najprv museli zabezpečiť preparkovanie poľnohospodárskej techniky a kamiónov, ktoré sa nachádzali v blízkosti obrovského senníka, keďže po ich príchode už zo strechy šľahali plamene. Uskladnené seno bolo vo vysokom štádiu horenia, hasiči tak spoločne s intenzívnym dažďom zabránili rozšíreniu požiaru.

Za hodinu 200 volaní

Ako  informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, hasiči prijali za jednu hodinu na tiesňovú linku viac ako 200 volaní od občanov.

V pondelok napoludnie bola odvolaná mimoriadna situácia, ktorú primátor Komárna vyhlásil v nedeľu popoludní spolu s 3. stupňom povodňovej aktivity. Výška škôd zatiaľ vyčíslená nebola. Ďalším krokom bude nutnosť získať prostriedky na postrek proti komárom, ktoré sa v tomto počasí budú intenzívnejšie rozmnožovať. 

Prietrž aj v okolí Kremnice

Nečakná prietrž mračien napáchala obrovské škody aj v okolí Kremnice. Najhoršie dopadol frekventovaný dopravný ťah cez Kremnické Bane, kadiaľ jazdia najmä nákladné autá smerom na Žilinu. Cestu podmylo a je v havarijnom stave. Polícia musela dopravu cez Kremnické Bane úplne uzavrieť. Obyvatelia obce tak budú mať problém dostať sa odtiaľ do mesta, nedostanú sa k nim ani autobusy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy