Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Búrky zasiahli aj západné Slovensko. Takto to vyzeralo po prívalových dažďoch
Zdielať na

Búrky zasiahli aj západné Slovensko. Takto to vyzeralo po prívalových dažďoch

SEKULE, HOLÍČ, SENEC / Prudký prívalový dážď narobil problémy na Záhorí. Výsledkom boli povyvracané stromy, zaplavené pivnice, ale aj karavan, ktorý skončil v jazere. V tom čase v ňom boli štyri deti.

O obrovskom šťastí môže hovoriť rodina, ktorá večer kempovala s karavanom pri jazere blízko obce Sekule. Veterná smršť spôsobila, že vozidlo skončilo v jazere. V tom čase v ňom boli štyri deti. Do vody okamžite skočil ich otec.

"Som rád, že sme sa s rodinou druhýkrát narodili," povedal. "Na mieste zasahovali tri posádky záchranárov, ktoré ošetrili štyri deti vo veku od dvoch do sedemnásť rokov a troch dospelých. Išlo o ľahké povrchové poranenia, odreniny," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel. Deti boli prevezené do nemocnice.

Popadané topole

Medzi obcami Kúty a Sekule vyvrátila búrka 30 topolov, ktoré úplne zatarasili cestu. Hasiči tu strávili hodiny, aby ju opäť sprejazdnili. Situáciu na zaplavenej ulici Márie Terézie v Holíči zas vyriešil jeden pán naozaj svojsky a vytiahol nafukovačku. 

Zaplavilo Cífer aj Senec

V Cíferi sa po minulotýždňovej búrke na ďalšie zrážky pripravili. Pri železničnom podjazde postavili hasiči zábranu proti povodniam. Miestni dobrovoľní ale aj profesionálni hasiči sa nezastavili od nedele večera. Z vody, ktorá mohla skončiť v záhradách alebo v pivniciach, vzniklo veľké jazero. 

S počasím zápasili aj na futbalovom ihrisku v Senci. Dážď skomplikoval finále Majstrovstiev Európy vo futbale žien do 19 rokov. Druhý polčas sa odohoral až po tom, čo sa organizátorom aj s pomocou hasičov podarilo dostať vodu na ihrisku pod kontrolu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy