Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prípad Koštúrovci. Britská sociálka vzala tri deti - vraj pre podvýživu
Zdielať na

Prípad Koštúrovci. Britská sociálka vzala tri deti - vraj pre podvýživu

Slovensko pokračuje v zachraňovaní detí z pazúrov britskej sociálnej služby. V rodine pestúnov sú aj tri deti Kataríny Koštúrovej, ktorej príbeh už možno vďaka televízii JOJ poznáte. Matka o ne prišla pre údajnú podvýživu. Centrum medzinárodnej ochrany detí a mládeže teraz žiada ich návrat domov.

Deti im vzali pre podvýživu

"Mne môžete rebrá počítať. Prečo mňa nezoberú pre podvýživu? Ja vážim 56 kíl, aj žena je chudá... Moja nádej bola, aby som čím skôr dostal svoje deti." Takto reaguje Jaroslav Kováč, partner matky Martinka, Jurka a Katky. Všetky tri deti im sociálka odobrala pred pol rokom. Pre podvýživu.

Obaja rodičia ale s podvýživou nesúhlasia. Obaja sú totiž chudí ľudia od prírody. "Deti sú buď veľmi chudé, alebo veľmi tučné. Vždy si nájdu nejaký dôvod na to, aby ich zobrali," reaguje aj britský právnik Ian Joseph.

Slovensko zaslalo intervenciu

Matku detí Katku Koštúrovú čakal štvordenný súboj o deti v anglickom Wolverhamptone. A dobrá správa? Na súd prišiel mail od Centra medzinárodnej právnej ochrany detí a mládeže. "Centrum zaslalo súdu intervenciu, aby mohli byť deti vrátené na Slovensko. Dôležité bude po príchode detí, aby tu na Slovensku mali rodinu, do ktorej sa môžu vrátiť," informovala Andrea Cisárová, riaditeľka CIPC.

Po vstupu Slovenska do prípadu rodičia veria, že deti môžu dostať späť. Prenajali si kvôli nim priestornejší dom. "Tam je izba pre chlapcov a tam je izba pre dcérku. Požaduje si to aj sociálka," hovorí Jaroslav. Na deti sa tešia aj škrečok a kanáriky s menami detí. Súd sa však môže tiahnuť aj mesiace.

"Veľmi mi chýbajú. Chcem sa s nimi konečne zase hrať, na prechádzky chodiť, ako jedna rodina," plače mama Katka.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy