Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Takto vyzerá deň s prezidentským kandidátom Ivanom Korčokom
Zdielať na

Takto vyzerá deň s prezidentským kandidátom Ivanom Korčokom

SLOVENSKO / Ukážeme vám prezidentského kandidáta inak ako v dueli alebo na tlačovej konferencii. Po reportáži s Petrom Pellegrinim sa pozrieme, ako vyzerá jeden deň v kampani Ivana Korčoka. Bol to deň, keď sa počas veľkonočných sviatkov stretol so svojimi priaznivcami na Štefánikovej Mohyle na Bradle.

​Je 9 hodín ráno, Ivana Korčoka vyzdvihuje v Senci jeho tím. Prečo práve Bradlo? "Chcem hovoriť o vlastenectve. Tak preto na Mohyle," ozrejmil prezidentský kandidát Ivan Korčok. 

Na Mohyle ho čakala manželka

Rýchla zastávka na pumpe na nahratie videa. Pristavili sa aj dvaja priaznivci. A odchádza aj s talizmanom. Okolo desiatej ho už čakajú pod bradlom neznáme ale aj známe tváre z politiky. K Mohyle sprevádzalo Ivana Korčoka niekoľko desiatok ľudí. Má aj ochranku, aj keď zasiahnuť nemusela. Niekoľko 100 ľudí na bradle je prekvapením aj preňho. Očakávala ho tam aj manželka. 

Po množstve fotiek sa dostáva nahor a sem tam si nakukne do prejavu na papieri. "Hociktorý víťaz volieb sa nesmie správať k našej krajine akoby bol majiteľom celého štátu," povedal Ivan Korčok vo svojom prejave na bradle. Ivan Korčok priznáva, že do takejto funkcie vlastne nejde len on, ale je to strata súkromia aj pre manželku a synov. "Hovorím od začiatku, že moja manželka nie je vôbec nadšená," ozrejmil Korčok. 

Zaspieval aj "Na Kráľovej holi"

Chcel byť pilotom, no o jeho diplomatickom smerovaní rozhodla nežná revolúcia. "Ja som celý život túžil robiť niečo so svetom a dostali sme šancu," povedal Korčok. Pri prosbe o nejakú slovenskú pieseň požiadal o pomoc svoje publikum. Zaspieval "Na Kráľovej holi."

A pozval by aj v cudzích jazykoch na bryndzové halušky a fujarový koncert. Pri otázke na ceny potravín sa v masle trafil. "2 eurá. Ja som bol nakupovať, keď ešte boli potraviny drahšie," dodal Korčok. O protikandidátovi vie povedať aj pozitívum. "Patrí medzi politikov, ktorí komunikujú slušne, vyhýba sa osobným útokom," opísal Ivan Korčok Petra Pellegriniho. 

Šoférovanie mu bude chýbať

A priznáva aj omyly. "Považujem za chybu, že v momente, keď Robert Fico povedal o novinároch, že sú to protislovenské prostitútky, že som s hlasno neozval. Sú situácie kedy sa ozvať treba," uviedol Korčok. Na otázku či mu nebude chýbať šoférovanie odpovedal takto: "Bude lebo rád šoférujem."

V sobotu bude čakať na finále. "Stres porovnávam s tým, že sú dve minúty pred koncom zápasu, je remíza a vy máte puk na hokejke," opísal. Z Mohyly neodchádza pešo, ale autom. Svoj deň končí poradou s tímom a návštevou pamätníka Jána Papánka a Štefana Osuského, ktorí sú jeho inšpiráciou. "Založil som letnú školu diplomacie, ktorá nesie jeho meno," ozrejmil Korčok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy