Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Poľovník neveril vlastným očiam: Medveď sa v tejto lokalite objavil historicky prvýkrát
Zdielať na

Poľovník neveril vlastným očiam: Medveď sa v tejto lokalite objavil historicky prvýkrát

ČAKAJOVCE / Medvede sa aj tento rok už začínajú objavovať v južnejších oblastiach. Zhruba 80-kilogramová šelma behala po poli v okolí Dražoviec a Čakajoviec neďaleko Nitry. Medveďa si všimol poľovník, ktorý spočiatku neveril vlastným očiam. V tejto oblasti ide totiž o raritu.

​Medveďa spozoroval poľovník, ktorý bol práve na posede. Zviera sa pohybovalo na poli. "Najskôr som si myslel, že to je diviak, ale keď prišiel bližšie všimol som si, že to je medveď. Bol som prekvapený," priznal poľovník. Bolo okolo pol druhej v noci. Pomocou techniky s nočným videním sa pánovi Milošovi podarilo šelmu nasnímať. Podľa odhadov pôjde zrejme o mladého medveďa.

Poľovník strávil nedobrovoľne hodinu na posede

"Je to prekvapivé, išiel okolo dediny a okolo cyklotrasy. Potom sa okolo rieky vracal do lesa," povedal predseda poľovného združenia Čakajovce Marek Szalai. Poľovník mal zhodou okolností auto v miestach, kadiaľ medveď prechádzal. Na posede tak nedobrovoľne strávil zhruba hodinu. "Počkal som na posede, kým neprešiel do lesa," dodal poľovník. 

Tunajší poľovníci nám povedali, že ich medveď v tejto lokalite prekvapil. Nikdy predtým ho tu totiž nezaznamenali. "Nebolo ani historicky zaznamenané, že by sa tu medveď pohyboval," vysvetlil Szalai. Na druhý deň dohľadali aj stopy šelmy. Lokalita, v ktorej sa pohybuje, je rušná a plná turistov. Ľudia by preto mali byť opatrní. 

"Treba byť opatrní a používať hlavne chodníky, neschádzať z nich dole. Keď sú vysoké repky, medveď sa tam môže skrývať a môže dôjsť k stretu," povedal Szalai. Chýr o šelme sa už dostal aj medzi deti, ktoré mali dnes poľovnícky krúžok. Niektoré z nich priznali, že mali strach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy