Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Strieľal na medveďa, trafil kolegu: Medvedica sa nečakane rozbehla po 2 mužoch
Zdielať na

Strieľal na medveďa, trafil kolegu: Medvedica sa nečakane rozbehla po 2 mužoch

POĽANA / Dvoch zamestnancov Štátnej ochrany prírody dnes v lesoch nad Kyslinkami na Poľane prekvapila medvedica. Vraj bola v lesnom poraste aj s dvoma mláďatami. Keď sa proti nim náhle rozbehla, jeden zo strážcov prírody použil zbraň. Výstrel však nešťastne zasiahol kolegu do nohy. Postreleného muža odviezla sanitka do banskobystrickej nemocnice. Okolnosti incidentu vyšetruje polícia.

​Na Poľane služobne starší z kolegov zaškoľoval toho mladšieho. V lesnom poraste zbadali medvedicu s dvomi mláďatami. "Medvedica sa mala rozbehnúť a jeden zo zamestnancov vystrelil," informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Za dosiaľ nejasných okolností ale guľka zasiahla mladšieho z mužov do nohy.

Keďže na mieste nebol mobilný signál, muži museli zísť k domom a volať pomoc. Postreleného muža previezli do Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, o tom, čo sa v lese stalo ale hovoriť nechcel. "Hospitalizovaný je na oddelení úrazovej chirurgie, jeho stav je stabilizovaný," priblížila hovorkyňa Roosveltovej nemocnice Ružena Maťašeje. 

Medvede na Poľane nie sú podľa domácich ničím zriedkavým. Aj ľudia z blízkej Hrochote poznajú miesta, kde sa zvyknú pohybovať. Do lesa už radšej nechodia. "Ani na hríby, ani na turistiku. Je tu toho veľa," povedala obyvateľka Hrochote. Podľa poľovného hospodára Dušana Malatinca medvede málo spali. "Vyťahujú sa z brlohov, medvedice s malými začínajú chodiť k ľuďom," dodal. Okolnosti streľby vyšetruje polícia. Najpravdepodobnejšie je, že muža zrejme zasiahla odrazená guľka.

"Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Použitú zbraň mal muž v legálnej držbe," uzavrela hovorkyňa Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy